Logo COPLEFC INTRANET

Gènere

El Col·legi fa un pas endavant en matèria d'igualtat de gèneres i amb aquest nou apartat al web col·legial vol donar cabuda a aquelles informacions, documentació i novetats que siguin d'interès sobre la qüestió, especialment aquelles que siguin generades des del col·lectiu professional o d'altres que puguin ser de referència per la participació del COPLEFC.

100%x200

Les dones són el 56% del col·lectiu col·legiat a Catalunya

L’Associació Intercol·legial va organitzar la Jornada Les dones com a agents de canvi dels col·legis professionals el 14 de setembre passat. I també va servir per presentar els resultats de l’estudi Les dones parlen, un estudi sociològic qualitatiu impulsat per la Comissió de Dones i d’Igualtat de la Intercol·legial amb l’objectiu d’avaluar la situació actual i les perspectives de futur de les dones professionals a Catalunya. Consulta:

Les dones parlen · https://tuit.cat/lrvcM

Conclusions de la Jornada · https://tuit.cat/P9989

Més informació

100%x200

Entre totes, tot

Per primera vegada a la història es reuneix l’esport femení català en un mateix espai. És una trobada que no s’ha vist mai. Acte obert al públic. Les persones assistents tindran l’oportunitat d’interactuar amb reconegudes esportistes. Es farà un reconeixement als èxits de l’esport femení en diferents àmbits. La festa suposarà el tret de sortida de la nova temporada. L’acte serà retransmès en directe per Esport3.

Més informació

100%x200

Premis WOMAN-SPORT

No hi ha hagut una sola batalla que no hagi estat guanyada amb tenacitat, esforç… i també saviesa. Així són els grans reptes, difícils, sí, però no impossibles. I la lluita per la igualtat en l'esport entre homes i dones, una mica extensible a la societat en conjunt, és una realitat imparable. (Extret de la crònica de Toni Frieros, Sport, 20/06/2022)

La gala va reconéixer totes les esportistes medallistes olímpiques a Barcelona 92, entre altres guardonades.

 

Més informació

100%x200

III edició Premis Iberdrola Supera

Aquesta iniciativa d'Iberdrola pretén reconèixer i donar visibilitat als millors projectes que es posin en marxa a Espanya a favor de la igualtat de gènere i l'empoderament de la dona a través de la pràctica esportiva.

Termini de presentació de candidatures: 31 de maig de 2022.

Més informació

100%x200

15è Premi Dona i Esport

El Premi Dona i Esport té l'objectiu de reconèixer la trajectòria de les dones esportistes o promotores de l'esport i amb motiu de la seva activitat personal i/o professional a la ciutat de Barcelona. És un premi que consta del reconeixement i d'una recompensa en metàl·lic.

Ja s'acosta l’obertura de candidatures de la XV Edició del Premi Dona i Esport que s'organitza des de l'Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Més informació

100%x200

Segons Puma, 1 de cada 2 noies deixa l'esport per la menstruació

Més enllà de les repercurssions comercials per a l'empresa del tèxtil i moda Puma, cal reflexionar sobre la consideració entre dona i menstruació.

(imatge: PUMAxModibodi_Maroon-Group)

 

Més informació

100%x200

"Multipliquem per quatre els ajuts a l'esport femení"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat avui que el Govern “incrementarà substancialment els ajuts a l’esport femení”, en el marc del compromís del Govern d’augmentar el suport al teixit esportiu de Catalunya, especialment en l’àmbit femení. “Multipliquem per quatre la dotació pressupostària de fa dos anys”, ha assegurat.

Més informació

100%x200

Els reptes professionals en una societat líquida

La Comissió de Dones i Igualtat de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, organitza el proper 26 d’abril, a les 18 h, a la seu de l’Associació (ICAB), en el marc del cicle Les Dones Professionals Actuem, la conferència “Els reptes professionals en una societat líquida”.

Més informació

100%x200

Penja't la medalla del gènere! El Gabinet d’Equitat de Gènere de l’Institut Barcelona Esports ofereix un recurs amigable, àgil i visual per promoure i fomentar la participació en l’esport sense desigualtats, tant en la pràctica esportiva com en els òrgans de decisió i tècnics, a més d’incorporar de forma transversal la perspectiva de gènere a l’activitat esportiva de la ciutat.

Més informació

100%x200

Associació 50a50. Fòrum Hipatia

El Fòrum Hipàtia és una iniciativa de l’Associació 50a50, que s’organitza cada any al voltant del 8M, Dia Internacional de les Dones, amb la col·laboració de 23 entitats i associacions de dones directives, professionals i emprenedores. És un espai de reflexió, visibilització i crida a l’acció sobre les desigualtats de gènere en l’àmbit laboral i social.

 

Més informació

100%x200

Alèxia Putellas: somni? No, realitat

Ha guanyat tots els guardons possibles referents al 2021 del futbol femení. És tot un exemple per a les joves i les dones, i també per als nois i els homes. L'èxit és fruit de la qualitat, de l'esforç,de la perseverança... i no tenen sexe. Per això Alèxia Putellas és un exemple de qualitat, d'esforç i de perserverança.

A l'enllaç de sota pots veure tot el documental de TV3 Perseguint un somni.

Més informació

100%x200

Seminari Internacional d'Esport Femení. Eramus Plus

L'AE Carles Vallbona de Granollers organitzarà el dijous 2 de desembre a l'Institut Carles Vallbona de Granollers el Seminari Internacional d'Esport Femení per donar a conèixer les conclusions del projecte Eramus Plus que ha estat liderant junt amb diferents clubs europeus durant els últims 30 mesos.
 
Un dels objectius del projecte ha estat detectar accions per evitar l'abandonament esportiu en l'etapa d'ESO i batxillerat de les noies que feien esport.
 

Més informació

100%x200

Crit per les dones afganeses

Manifestació virtual. Omplim un passeig de Gràcia virtual. 27 de novembre, a les 18.00 h

Per aixecar la veu i denunciar la situació inhumana que estan patint les dones afganeses i les seves famílies. Un clam multitudinari per denunciar el règim destructor que atempta contra els drets humans dels afganesos i les afganeses. 

Inscripcions i informació a partir del 15 de novembre: https://critvirtual.com

Més informació

100%x200

Premis DonaTIC

Organitzats pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines CTEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.

Aquests guardons promouen l’accés de les dones a l’àmbit tecnològic, n’incrementen la presència, reconeixen el paper essencial d’aquelles que ja pertanyen al món TIC i, en definitiva, en fomenten la participació en la construcció de la societat digital amb criteris d’igualtat.

Més informació

100%x200

Sense gènere

Taller amb metodologia Hall Escape en el qual els
estudiants descobriran casos reals d’esportistes
amb diversitat de gènere i la seva lluita per a la
normalització en el món de l’esport.

Taller Sense Gènere https://youtu.be/mFRjKZ-Z_J0

Taller Sense Gènere https://youtu.be/qdAn-t97OMA

LLuïsa, Panteres Grogues https://youtu.be/p3NJcydIhJs 

Jon, Panteres Grogues https://youtu.be/1EM3ZMyqxr4 

Eduard Giró, Institut La Riera (Badalona) https://youtu.be/ghP42OjHurk

Més informació

100%x200

Dones en l'esport 2021. Dossier estadístic

L'Institut Català de les Dones (ICD) i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) han editat Dones en l’esport, dossier estadístic amb motiu del Dia Internacional de l'Esport que posa de rellevància la importància de l'esport en època de la COVID-19.

 

Més informació

100%x200

Dones en l'esport. Unitat didàctica

L’INEFC i Junior Report han dissenyat una unitat didàctica per treballar la presència de dones esportistes als mitjans de comunicació. Aquesta unitat didàctica disposa de materials didàctics digitals per tal que l’alumnat pugui llegir i documentar-se sobre el tema, que es complementen amb exercicis pràctics per debatre sobre la desigualtat existent entre les dones i els homes esportistes.

Més informació

100%x200

Premi Dona i Esport

La finalitat del certamen és fer visible la tasca de dones unides per la seva passió i dedicació a l’activitat física i l’esport, però també ha servit per obrir un nou camí a la difusió i al coneixement d’històries i reflexions sobre el paper de la dona en el món de l’esport, per tal de contribuir a una presència paritària en totes les franges d’edat i en tots els àmbits de l’activitat física i esportiva.

Més informació

100%x200

Jornada de l'Esport Femení a Girona

Del 10 al 13 de juny. Dona un pas per l'esport, amb el suport del COPLEFC

 

Més informació

 

 

 

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.