Logo COPLEFC INTRANET

Gènere

El Col·legi fa un pas endavant en matèria d'igualtat de gèneres i amb aquest nou apartat al web col·legial vol donar cabuda a aquelles informacions, documentació i novetats que siguin d'interès sobre la qüestió, especialment aquelles que siguin generades des del col·lectiu professional o d'altres que puguin ser de referència per la participació del COPLEFC.

100%x200

Esportcat també defensa a Europa l'esport femení

2023/09/20.- “El gran sostre de vidre és la visibilitat. Si no ho tens davant, somiar és complicat”, va reflexionar Anna Caula i Paretas, secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, a Ginebra en una taula rodona amb futbolistes del Servette F.C., Sandrine Mauron i Mónica Mendes, l'11 de setembre.

La jornada, al Museu d’Art i Història de Ginebra amb unes 140 persones, va tractar del professionalisme de l’esport femení, especialment el futbol, i del ressò i la visibilitat que té. Des de l’experiència de les protagonistes, sobre com veuen elles la seva situació i què i com s'han sentit durant la seva trajectòria. (fotografia: Vincent Albert)

Canviem l’imaginari perquè les coses siguin diferents.

Més informació

100%x200

Reconeixement, reivindicació, referents

2023/09/14.- L’equip del Barça femení ha estat guardonat amb la medalla d’honor en categoria d’or del Parlament de Catalunya. És la màxima distinció del Parlament de Catalunya i per primer cop un equip esportiu rep aquesta distinció, amb què es reconeix la feina de les esportistes i el club per la contribució al creixement, reconeixement i professionalització, així com també a la generació d’igualtat d’oportunitats per al futbol femení. (Fotografia: L'Esportiu).

Aquest guardó suposa un nou pas en les tres erres per a tot l'esport femení, no solament el futbol: Reconeixement, Reivindicació i Referents.

 

Més informació

100%x200

Les dones fem esport

2023/09/04.- #LesDonesFemEsport i #NoHoDeixis són els missatges que la Diputació de Barcelona trasllada a les noies i joves que practiquen esport davant les taxes d’abandonament de la pràctica esportiva, que en les noies es produeix abans que en els nois.

La Diputació impulsa aquesta campanya de foment de l’esport femení per reforçar els índexs de la pràctica esportiva. Ara com ara  el 72% de la població de més de 16 anys practica esport en alguna instal·lació esportiva o bé al medi natural, sense deixar de banda el potent teixit associatiu del territori format pels milers d'entitats esportives i més de 60 federacions.

Corre, mou-te, activa't i viu!

Més informació

100%x200

Que bé i quin perill!

2023/08/30.- Que bé que el futbol femení, per fi, sigui valorat com mereix. Que bé que molts maritxulos de tota la vida –no tots, per desgràcia– s’ennueguin ara amb els seus deplorables comentaris. Que bé que on deien pallussa, ara diuen crac. Que bé que quedi desfasat –no per a alguns troglodites, obvi– allò que hem hagut de sentir tants cops i durant tants anys de “el futbol femení, ni és futbol ni és femení”. Que bé que els pares acceptin amb orgull que la nena vol fer futbol perquè la dansa, la pintura o la gimnàstica rítmica no són per a ella. (fotografia: EFE)

Llegeix la reflexió de Sara Muñoz Navarro, a L'Esportiu, mitjà col·laborador del COPLEFC.

 

Més informació

100%x200

S'ha acabat!

2023/08/29.- El COPLEFC assumeix com a propi el pronunciament del Consejo COLEF, l'ens estatal que ens representa. S'ha acabat. Un fet del tot inadequat en el que havia de ser una celebració, ha entelat totes les coses positives que hauríem d'haver viscut cadascuna de les persones que estimem l'esport. No admetem comportaments que no representin aquest gran model d'esport que volem per a totes i tots. Sempre apostarem per un esport femení que pugui lluitar amb equitat i amb els mateixos suports.

 

Més informació

100%x200

10a Cursa de la Dona de Girona

2023/08/01.- El COPLEFC, mitjançant la Delegació a Girona, torna a col·laborar amb la Cursa de la Dona, que enguany arriba a la desena edició.

En aquest enllaç trobareu l'històric de sessions que s'han fet amb motiu de la Cursa: https://www.cursadeladonagirona.com/coplefc/

La Cursa de la Dona de Girona s'ha convertit en l’esdeveniment esportiu amb més participació de la ciutat. Any rere any s'omplen els carrers amb l'energia de les participants i es viuen moments que passaran a la història. Aquesta edició serà molt especial, ja que celebrem el desè aniversari.

La ciutat s'ofereix a celebrar-ho juntes! Inscriu-t'hi!

Més informació

100%x200

El futbol femení com a referent

2023/07/28.- L'augment de la visibilitat, la professionalització de les lligues i la lluita per l'equitat de gènere han estat factors determinants en el desenvolupament del futbol femení, que a més ha desafiat els estereotips i basteix un camí cap a un esport més inclusiu i equitatiu.

La trajectòria ascendent del futbol femení convida a mirar el futur amb optimisme. El compromís continuat de la societat, les institucions esportives i les pròpies futbolistes serà fonamental per avançar cap a un món on el talent i la passió pel futbol no tinguin gènere, tal com recorda en les seves conclusions CMD Sport, mitjà col·laborador del COPLEFC.

(fotografia: Freepik-CMD Sport)

Més informació

100%x200

El Mundial de futbol femení omple estadis

2023/07/28.- El Mundial femení de futbol que s'està jugant a Austràlia i Nova Zelanda, amb les 32 millors seleccions, està batent tots els rècords. En sis dies ja ha acumulat més d'1,5 milions d'entrades venudes. I té seguiment a dos-cents països del planeta.

"El Mundial femení omple els estadis", "L'assistència total als primers setze partits va ser 459.547 espectadors, amb una mitjana de 28.721 aficionats per partit", "El torneig s'està seguint a 200 països retransmès per 130 emissores", són alguns destacats de l'article de Palco23.

(fotografia:Palco23)

Més informació

100%x200

Les futbolistes també lluiten per la igualtat a Nova Zelanda

2023/07/20.- El Western Springs Association Football Club, de  Nova Zelanda, equipararà en tot els equips masculins i femenins. Una notícia que arriba amb el Mundial de Futbol femení que s'hi disputa.

Després de dos mesos de lluites internes, el mes passat, les dones d’un dels clubs de futbol més importants de Nova Zelanda van aconseguir de negociar amb la direcció del club un sou i unes condicions iguals a les dels homes, tal com informa The Washington Post.

(fotografia: Jinki Cambronero per a The Washington Post, en col·laboració amb Vilaweb)

Més informació

100%x200

Gairebé un milió de dones competeixen

2023/07/18.- El bàsquet, la muntanya i escalada i el futbol són els tres esports que el 2022 van registrar més nombre de llicències federatives femenines a l'Estat. Així mateix, l'any passat, fins a quatre disciplines esportives van registrar hegemonia femenina entre els federats totals.

Mai a la història la xifra de dones amb llicència federativa esportiva havia arribat a les 998.085. Una dada que suposa un augment de l'11,84% respecte de les federades el 2021. Del Top-10 de federacions amb més dones, la que més va créixer va ser la de bàsquet.

 

Més informació

100%x200

Exposició

2023/07/07.- "Jugo com una nena!". Aquesta és la nova exposició que es pot veure fins al 25 de setembre al Palau Robert, impulsada per la Generalitat. La mostra reivindica l’esport femení i va dirigida principalment a nens i nenes de 6 i 14 anys.

"¿Alguna vegada t’han dit o has dit Jugues com una nena com si fos un missatge negatiu?". En aquesta exposició descobriràs que jugant com una nena pots arribar a ser la millor del món, pots guanyar moltes medalles i, el més important, passar-t’ho bé amb el que més t’agrada".

 

Més informació

100%x200

Agna Egea, atleta amb esclerosi múltiple

2023/07/06.- Sense límits. A Agna Egea li van diagnosticar esclerosi múltiple als 16 anys. En l’esport ha trobat una forma de superació per conviure amb els brots físics i psicològics produïts per aquesta malaltia neurodegenerativa. Des que va descobrir la seva passió per córrer, no s’ha aturat ni un instant i ha participat en nombroses curses per mantenir-se activa i ajudar a visibilitzar aquesta malaltia. “L’esclerosi múltiple no em para”, aquest és el lema de la nostra protagonista.

Més informació

100%x200

Estudis sobre la dona esportista als mitjans

2023/06/23.- Les dones només apareixen al 8,2% de les notícies esportives de televisió. Dos nous estudis analitzen la presència de la dona esportista als mitjans de comunicació: “La visibilitat de la dona esportista a la ràdio i la televisió” i “Esport i biaix del llenguatge”. El biaix en el discurs continua present en casos com la comparació amb l'esport masculí, la relació de les esportistes i els seus èxits amb raons extraprofessionals. (fotografia: Viarprodesign-Freepik).

Font: CMD Sport, mitjà col·laborador del COPLEFC.

Més informació

100%x200

Catalunya-Ucraïna, bàsquet internacional femení

2023/05/04.- Amb motiu del centenari del bàsquet català, Anna Caula i Paretas, secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, ha presentat al Palau de la Generalitat el partit entre les seleccions femenines de Catalunya i Ucraïna, amb el qual “Catalunya torna a l’escenari internacional per mostrar al món l’excel·lència de les seves esportistes, les seves instal·lacions esportives d’alt nivell i el seu prestigi federatiu a través de les seleccions catalanes, especialment les que impulsen i reforcen l’esport femení”. Serà al Pavelló Municipal Girona-Fontajau el proper dissabte 13 de maig, a les 17 h (emès en directe per Esport3).(fotografia: M.A. Chazo-FCBQ).

100%x200

Un 41 % de les noies que practiquen esports d'equip pateixen algun tipus de lesió esportiva

2023/05/03.- El projecte SONAR, de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i el COPLEFC, demostra que en una temporada esportiva un 41 % de les esportistes necessita atenció mèdica per una lesió esportiva i que el percentatge de jugadores lesionades és superior en bàsquet i futbol. La recerca revela que les lesions més freqüents entre les esportistes són les agudes (que es manifesten de manera sobtada durant l’activitat), a les extremitats inferiors (turmells i genolls), de llarga durada (suposen haver d’estar més de 28 dies sense entrenar), i les produïdes durant l’entrenament i sense contacte amb una altra persona o amb la pilota.

Més informació

100%x200

La igualtat en joc, el congrés

2023/04/26.- El Govern organitzarà el mes d’abril el congrés La Igualtat en Joc, una plataforma de transferència de coneixement, interacció i aprenentatge per impulsar l’esport femení a Catalunya. A l’INEFC Barcelona, especialistes en gènere i esport de reconegut prestigi català, estatal i internacional reflexionaran sobre els reptes i les eines per afavorir la igualtat d’oportunitats en l’accés i la pràctica de l’esport.

Organitzat per l’INEFC per encàrrec de la SGEAF, amb la coordinació dels departaments de la Presidència i d’Igualtat i Feminismes, vol ser un punt d’inflexió en el camí per incrementar la visibilitat i el reconeixement de l’esport femení.

Consulta'n el programa, les ponències, els diàlegs, la taula rodona i els tallers.

Més informació

100%x200

Dia internacional contra l’LGBTI-fòbia en el futbol... i en tot l'esport

2023/02/19.- Aquesta jornada té l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

La Generalitat de Catalunya uneix esforços per combatre i aturar la discriminació vers les persones LGBTI+, i anima el sector esportiu a fer-ne la màxima difusió i denunciar qualsevol mena d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers aquest col·lectiu dins i fora del terreny de joc.

El Govern promou l’etiqueta #esportsegur per donar suport a les accions d’aquesta reivindicació. El COPLEFC s'afegeix a la proposta.

 

Més informació

100%x200

Superheroïnes de l'esport... amb poders com els teus

2023/02/08.- Deu periodistes esportives i deu il·lustradores fan deu contes on les protagonistes són deu esportistes de renom: Alexia Putellas, Aitana Bonmatí, Laia Palau, Kaba Gassama, Anni Espar, Laia Sanz, Ona Carbonell, Núria Picas, Queralt Castellet i Paula Badosa. D’altra banda, el pòdcast, coproduït per Abacus i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, narren els deu contes.

¿Les coneixes totes? Són nous referents de l'esport femení i de l'esport en general. Com va dir la consellera Vilagrà en la presentació: “L’esport no té sexe” i des del Govern “hi serem i reivindiquem tots aquests valors”, però “encara no hem acabat, queda molta feina per fer. Tenim esportistes potents que volem que siguin referents”.

El llibre, editat per Ara Llibres, ja es troba a les llibreries, i el pòdcast, des d’avui mateix es pot escoltar a la plataforma del nou Super3, SX3.

Més informació

100%x200

'Una de les nostres', per TV3

2023/02/08.- Laia Palau, Aitana Bonmatí, Ari Sánchez, Laia Sanz i Anni Espar protagonitzen els cinc capítols d'Una de les nostres, que s’estrenarà el dimecres 15 de febrer, a les 22.05 h.

La sèrie de TV3, produïda per Lavinia Audiovisual amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, té l’objectiu de visibilitzar l’esport femení i les esportistes d’alt nivell que tenim a casa nostra, a més de posar en valor la gran quantitat de clubs d’esport base que es troben repartits arreu del territori.

En cada episodi, una les esportistes tornarà al club on es va iniciar i hi coneixerà un grup de nens i nenes amb qui compartirà una intensa jornada a dins i fora del terreny de joc.

Com ha dit Anna Caula durant la presentació: “Hem de canviar l’imaginari i mostrar que les dones també som protagonistes en l’esport”.

(fotografia: Albert Canalejo)

Més informació

100%x200

Emprendre en femení en el sector STEM

2023/02/06.- Quatre emprenedores de l’àmbit STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Matemàtiques) reivindicaran el talent de les dones per la creació i consolidació d’empreses i posaran en valor el lideratge femení.

- Laura Bagué Vilà, directora i cofundadora d’Ohana Salut integrativa
- Estel Mallorquí Ayach (col. 13160), emprenedora i fundadora de Biwel
- Mariona Serra Pagès, CEO i cofundadora de GoodGut
- Diana Ballart Cerdán, CEO i cofundadora d’ Smart Lollipop

Modera: Sílvia Planella Oriol, enginyera mecànica i arquitecta tècnica i directora del projecte ENGINY-era.

Més informació

100%x200

Massi-Tactic, vers el professionalisme ciclista femení

2023/01/27.- El Govern dobla el suport a l'equip ciclista femení Massi-Tactic la temporada 2023, per continuar visibilitzant l'esport femení i generant nous referents. És l’únic equip català femení que competeix a l’elit mundial.

La temporada 2023 s’allargarà fins al proper mes de setembre i les corredores competiran en un total de 37 curses nacionals i internacionals, algunes de les quals del calendari UCI WorldTour, com per exemple la Vuelta a Burgos, el Tour de Flandes, la Itzulia i el Tour de Romandia, entre d’altres.

Més informació

100%x200

Aina Florenza, jugadora del Generali Palau i millor esportista catalana del 2022

2023/01/09.- Així es forgen noves referents esportives. El currículum d’Aina Florenza podria ser perfectament el d’una jugadora veterana a punt de penjar els patins. Un títol mundial, un subcampionat i un europeu, dues copes d’Europa, dues OK Lliga, dos MVP de l’OK Lliga i dos cops pitxitxi de la competició. Florenza (Mataró 2002), però, té 20 anys i tota una carrera davant seu. Amb 13 anys ja va debutar en l’OK Lliga i amb 16 va ser campiona en els World Roller Games Barcelona 2019 i ha rebut el guardó de millor esportista catalana del 2022, un reconeixement que fa extensiu a la “visibilització” de l’hoquei sobre patins femení.(fotografia: Oriol Duran/L'Esportiu)

Més informació

100%x200

L'esport femení, cosa de tothom

2023/01/02.- El mundial d’handbol, a partir del dia 11 a Polònia i Suècia, és el primer a l’agenda d’un 2023 amb campionats del món com el de natació, el de futbol femení, el de ciclisme, el d’atletisme i el de bàsquet. Esdeveniments puntuals ja programats que coincidiran amb els campionats de temporada, amb títols en joc i finals per definir. Els i les esportistes comencen el 2023 amb el repte de millorar el rendiment ofert durant l’any que hem tancat i assolir els èxits pels quals treballen. Tots i totes. [...] Sense voler presumir de res, una repassada als arguments de portada de L’Esportiu, tant de l’edició nacional com de les comarques gironines, permet constatar que el protagonisme femení no és ni anecdòtic ni puntual. Hi creiem i ens ho creiem. Hi ha encara molt camí per recórrer, i la responsabilitat és coral.

Més informació

100%x200

Esport per a tothom, sense limitacions per motius d'orientació sexual o de gènere

El director del CCE, Aleix Villatoro, i el director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa, van presidir el 21/12/2022 la jornada formativa “La diversitat sexual i de gènere a l’esport: obrim la mirada”, organitzada pel Govern. Persones expertes i entitats van reflexionar sobre la realitat de les persones LGBTI en l’esport i van presentar experiències d’èxit a Catalunya que ajuden a avançar en la plena inclusió del col·lectiu en aquest àmbit.

L’objectiu és formar, sensibilitzar i obrir la mirada de les i els professionals del camp de l’activitat física i l’esport i persones vinculades. Podeu recuperar-la a Youtube.

Més informació

100%x200

Exemple en femení des de la base a Granollers

L'Associació Carles Vallbona i el CV Granollers són un referent a la ciutat de Granollers i a Catalunya com un dels clubs catalans amb més equips femenins.

El 4 de desembre l’Associació Esportiva Carles Vallbona (creada el curs 1997-98) va fer la presentació dels 32 equips de voleibol del club CV Granollers. L'acte s'emmarcava en els actes del 25è aniversari, amb el pavelló ple i amb la presència de Maribel Zamora presidenta de la FCVB i Alba Barnusell alcaldesa de Granollers i la regidora de joventut Vanesa Jimenez.

 

Més informació

100%x200

Totesport, promoció de l'esport femení durant les festes de Nadal

Totesport, el primer espai lúdic de l’esport femení per a infants i joves que s’estrenarà aquestes festes nadalenques a l’Anella Olímpic de Montjuïc. Esportcat impulsa una nova proposta esportiva i lúdica coincidint amb les festes, que obrirà portes del 2 al 5 de gener a les instal·lacions de l’INEFC. Les esportistes Núria Picas, Laia Palau, Maica Garcia i Laia Sanz (a través d’un vídeo) han participat en l’acte i donaran suport al projecte com a madrines del nou espai lúdic. (fotografia: Albert Canalejo)

Llegeix: https://tuit.cat/t9l6h

Més informació

100%x200

Construint espais lliures de violència en l'esport

Sessió formativa per ajudar a trencar estereotips de gènere en el món esportiu i l’abordatge de les violències en aquest entorn.

  • Conceptualització de la problemàtica de gènere i esport. De què parlem quan parlem de violències masclistes en l’esport? 
  • Mites i realitats al voltant de les violències masclistes en l’àmbit esportiu
  • Bones pràctiques en l'abordatge de les violències masclistes en l’esport
  • Eines per a la detecció i prevenció de les violències masclistes en l'àmbit esportiu
  • Serveis i recursos d'atenció a les violències masclistes.

Amb la col·laboració del COPLEFC

Més informació

100%x200

Les dones són el 56% del col·lectiu col·legiat a Catalunya

L’Associació Intercol·legial va organitzar la Jornada Les dones com a agents de canvi dels col·legis professionals el 14 de setembre passat. I també va servir per presentar els resultats de l’estudi Les dones parlen, un estudi sociològic qualitatiu impulsat per la Comissió de Dones i d’Igualtat de la Intercol·legial amb l’objectiu d’avaluar la situació actual i les perspectives de futur de les dones professionals a Catalunya. Consulta:

Les dones parlen · https://tuit.cat/lrvcM

Conclusions de la Jornada · https://tuit.cat/P9989

Més informació

100%x200

Entre totes, tot

Per primera vegada a la història es reuneix l’esport femení català en un mateix espai. És una trobada que no s’ha vist mai. Acte obert al públic. Les persones assistents tindran l’oportunitat d’interactuar amb reconegudes esportistes. Es farà un reconeixement als èxits de l’esport femení en diferents àmbits. La festa suposarà el tret de sortida de la nova temporada. L’acte serà retransmès en directe per Esport3.

Més informació

100%x200

Premis WOMAN-SPORT

No hi ha hagut una sola batalla que no hagi estat guanyada amb tenacitat, esforç… i també saviesa. Així són els grans reptes, difícils, sí, però no impossibles. I la lluita per la igualtat en l'esport entre homes i dones, una mica extensible a la societat en conjunt, és una realitat imparable. (Extret de la crònica de Toni Frieros, Sport, 20/06/2022)

La gala va reconéixer totes les esportistes medallistes olímpiques a Barcelona 92, entre altres guardonades.

 

Més informació

100%x200

III edició Premis Iberdrola Supera

Aquesta iniciativa d'Iberdrola pretén reconèixer i donar visibilitat als millors projectes que es posin en marxa a Espanya a favor de la igualtat de gènere i l'empoderament de la dona a través de la pràctica esportiva.

Termini de presentació de candidatures: 31 de maig de 2022.

Més informació

100%x200

15è Premi Dona i Esport

El Premi Dona i Esport té l'objectiu de reconèixer la trajectòria de les dones esportistes o promotores de l'esport i amb motiu de la seva activitat personal i/o professional a la ciutat de Barcelona. És un premi que consta del reconeixement i d'una recompensa en metàl·lic.

Ja s'acosta l’obertura de candidatures de la XV Edició del Premi Dona i Esport que s'organitza des de l'Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Més informació

100%x200

Segons Puma, 1 de cada 2 noies deixa l'esport per la menstruació

Més enllà de les repercurssions comercials per a l'empresa del tèxtil i moda Puma, cal reflexionar sobre la consideració entre dona i menstruació.

(imatge: PUMAxModibodi_Maroon-Group)

 

Més informació

100%x200

"Multipliquem per quatre els ajuts a l'esport femení"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat avui que el Govern “incrementarà substancialment els ajuts a l’esport femení”, en el marc del compromís del Govern d’augmentar el suport al teixit esportiu de Catalunya, especialment en l’àmbit femení. “Multipliquem per quatre la dotació pressupostària de fa dos anys”, ha assegurat.

Més informació

100%x200

Els reptes professionals en una societat líquida

La Comissió de Dones i Igualtat de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, organitza el proper 26 d’abril, a les 18 h, a la seu de l’Associació (ICAB), en el marc del cicle Les Dones Professionals Actuem, la conferència “Els reptes professionals en una societat líquida”.

Més informació

100%x200

Penja't la medalla del gènere! El Gabinet d’Equitat de Gènere de l’Institut Barcelona Esports ofereix un recurs amigable, àgil i visual per promoure i fomentar la participació en l’esport sense desigualtats, tant en la pràctica esportiva com en els òrgans de decisió i tècnics, a més d’incorporar de forma transversal la perspectiva de gènere a l’activitat esportiva de la ciutat.

Més informació

100%x200

Associació 50a50. Fòrum Hipatia

El Fòrum Hipàtia és una iniciativa de l’Associació 50a50, que s’organitza cada any al voltant del 8M, Dia Internacional de les Dones, amb la col·laboració de 23 entitats i associacions de dones directives, professionals i emprenedores. És un espai de reflexió, visibilització i crida a l’acció sobre les desigualtats de gènere en l’àmbit laboral i social.

 

Més informació

100%x200

Alèxia Putellas: somni? No, realitat

Ha guanyat tots els guardons possibles referents al 2021 del futbol femení. És tot un exemple per a les joves i les dones, i també per als nois i els homes. L'èxit és fruit de la qualitat, de l'esforç,de la perseverança... i no tenen sexe. Per això Alèxia Putellas és un exemple de qualitat, d'esforç i de perserverança.

A l'enllaç de sota pots veure tot el documental de TV3 Perseguint un somni.

Més informació

100%x200

Seminari Internacional d'Esport Femení. Eramus Plus

L'AE Carles Vallbona de Granollers organitzarà el dijous 2 de desembre a l'Institut Carles Vallbona de Granollers el Seminari Internacional d'Esport Femení per donar a conèixer les conclusions del projecte Eramus Plus que ha estat liderant junt amb diferents clubs europeus durant els últims 30 mesos.
 
Un dels objectius del projecte ha estat detectar accions per evitar l'abandonament esportiu en l'etapa d'ESO i batxillerat de les noies que feien esport.
 

Més informació

100%x200

Crit per les dones afganeses

Manifestació virtual. Omplim un passeig de Gràcia virtual. 27 de novembre, a les 18.00 h

Per aixecar la veu i denunciar la situació inhumana que estan patint les dones afganeses i les seves famílies. Un clam multitudinari per denunciar el règim destructor que atempta contra els drets humans dels afganesos i les afganeses. 

Inscripcions i informació a partir del 15 de novembre: https://critvirtual.com

Més informació

100%x200

Premis DonaTIC

Organitzats pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines CTEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.

Aquests guardons promouen l’accés de les dones a l’àmbit tecnològic, n’incrementen la presència, reconeixen el paper essencial d’aquelles que ja pertanyen al món TIC i, en definitiva, en fomenten la participació en la construcció de la societat digital amb criteris d’igualtat.

Més informació

100%x200

Sense gènere

Taller amb metodologia Hall Escape en el qual els
estudiants descobriran casos reals d’esportistes
amb diversitat de gènere i la seva lluita per a la
normalització en el món de l’esport.

Taller Sense Gènere https://youtu.be/mFRjKZ-Z_J0

Taller Sense Gènere https://youtu.be/qdAn-t97OMA

LLuïsa, Panteres Grogues https://youtu.be/p3NJcydIhJs 

Jon, Panteres Grogues https://youtu.be/1EM3ZMyqxr4 

Eduard Giró, Institut La Riera (Badalona) https://youtu.be/ghP42OjHurk

Més informació

100%x200

Dones en l'esport 2021. Dossier estadístic

L'Institut Català de les Dones (ICD) i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) han editat Dones en l’esport, dossier estadístic amb motiu del Dia Internacional de l'Esport que posa de rellevància la importància de l'esport en època de la COVID-19.

 

Més informació

100%x200

Dones en l'esport. Unitat didàctica

L’INEFC i Junior Report han dissenyat una unitat didàctica per treballar la presència de dones esportistes als mitjans de comunicació. Aquesta unitat didàctica disposa de materials didàctics digitals per tal que l’alumnat pugui llegir i documentar-se sobre el tema, que es complementen amb exercicis pràctics per debatre sobre la desigualtat existent entre les dones i els homes esportistes.

Més informació

100%x200

Premi Dona i Esport

La finalitat del certamen és fer visible la tasca de dones unides per la seva passió i dedicació a l’activitat física i l’esport, però també ha servit per obrir un nou camí a la difusió i al coneixement d’històries i reflexions sobre el paper de la dona en el món de l’esport, per tal de contribuir a una presència paritària en totes les franges d’edat i en tots els àmbits de l’activitat física i esportiva.

Més informació

100%x200

Jornada de l'Esport Femení a Girona

Del 10 al 13 de juny. Dona un pas per l'esport, amb el suport del COPLEFC

 

Més informació

 

 

 

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.