Logo COPLEFC INTRANET

PROJECTE RECERECA PROGRAMA D'AF EN PACIENTS AMB TRASTORNS MENTALS SEVERS (UVIC)

 

 

 

Periode: 2021-2023

Estat: FINALITZAT

Participants

  • Dra. Anna Puig (Col. 8.989)
  • Mariona Caro (Col 66.980)

 

Amb la col.laboració de:

 

Aportació COPLEFC

- Finançament projecte recerca avaluar l’impacte d’un programa d’activitat física en els nivells d’activitat física (AF), estat d’ànim i percepció de la salut general en persones hospitalitzades.

 

Objecte del projecte

 

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que un 25% de la població general tindrà un trastorn mental sever al llarg de la seva vida. Patir aquesta afectació pot donar pas a estils de vida poc saludables que, per la seva banda, afectin la salut física en forma d’obesitat, diabetis o hipertensió. Sense anar més lluny, les persones que pateixen un trastorn mental sever tenen una esperança de vida entre 10 i 20 anys menys que la població general.

Per lluitar contra aquesta realitat, el Grup de Recerca d’Esport i Activitat Física (GREAF) de la Universitat de Vic, en col·laboració amb l’Hospital Universitari de Vic i l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, i amb el finançament del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya (COPLEFC), va posar en marxa un projecte basat en la promoció de l’activitat física en pacients hospitalitzats arran de trastorns mentals greus. La iniciativa pretenia avaluar l’impacte d’un programa d’exercici físic en el benestar mental dels pacients, tant pel que fa l’estat d’ànim com a la percepció de la salut general en les persones hospitalitzades.

 La realització d’aquesta intervenció ha permès demostrar que és factible d’implementar un programa d’AF en fase aguda i subaguda hospitalària, tot aportant millores en el benestar dels pacients durant l’ingrés. Per tant, seria recomanable utilitzar l’AF com a tractament coadjuvant al tractament farmacològic. Seria necessari revisar el programa abans de transferir-lo i portar-lo a terme en un futur en altres unitats de salut mental de Catalunya, com a estratègia fonamental en la pràctica de la promoció de salut mental i la millora de la qualitat de vida de la població de salut mental durant l’ingrés agut i subagut hospitalari.

Recursos disponibles

 

 

 

 

Actualitzat a 07/09/23

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.