Logo COPLEFC INTRANET

Defensa de la professió

Les principals funcions com a Col·legi Professional són:

  • Ordenar i vigilar l'exercici de la professió dins el marc de les lleis.
  • Representar els interessos generals de la professió.
  • Defensar els interessos professionals de les persones col·legiades i associades.
  • Vetllar perquè l'activitat professional respongui als interessos i a les necessitats de la societat.
  • Garantir el compliment de la bona pràctica i de les obligacions deontològiques de la professió.
  • Protegir els interessos de les persones usuàries i consumidors dels serveis professionals.
  • Fomentar el més alt nivell professional i tècnic dels professionals de l'educació física i les ciències de l'activitat física i de l'esport.

 

Pots efectuar la teva denúncia clicant en aquest enllaç.

 

DECÀLEG EN DEFENSA DE LES PROFESSIONS DE L’ESPORT

Amb motiu de les properes eleccions, el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya trasllada als partits polítics el decàleg següent de mesures per fer efectives al més aviat possible:

 

1.- Disposar d’un marc legislatiu d’ordenació de les professions de l’esport que garanteixi la salut i la protecció dels serveis esportius que reben els ciutadans. I per això, cal:

 1. a) Modificar la Llei 7/2015, perquè l’accés al ROPEC sigui exclusivament per la via de formacions i certificacions oficials.
 2. b) Reordenar l’atribució de les competències professionals dels diversos professionals de l’esport segons el grau de responsabilitat que se’n pugui derivar per una mala praxis.
 3. c) Incloure una nova professió a la Llei 3/2008, la del preparador físic per al rendiment i la salut, amb exclusivitat per als titulats universitaris en CAFiE.

 

2.- Aprovar una proposta de Resolució del Parlament de Catalunya a favor de la presència de l’assignatura d’Educació Física en tots els nivells educatius amb un mínim equivalent a 3 hores setmanals.

 

3.- Elaborar un nou marc legislatiu per a l’activitat física i l’esport a Catalunya. Concretament: una nova Llei de l’activitat física i de l’esport de Catalunya, i un Decret legislatiu que reguli amb exclusivitat les activitats físiques i esportives a Catalunya i que posi en valor les professions de l’esport (dret públic dels usuaris a conèixer la titulació del personal tècnic que presta els serveis a les empreses i entitats esportives).

 

4.- Traslladar al COPLEFC, com a ens aglutinador de tots els professionals del sector, la gestió externalitzada del ROPEC.

 

5.- Rebaixar l’IVA de les activitats físiques i esportives vinculades a la promoció de l’educació i la salut dels ciutadans, fins a un nivell d’exempt (0%) o bé de superreduït (4%).

 

6.- Potenciar Catalunya com a pol europeu de formació de qualitat dels professionals de l’esport a tots els nivells de la societat.

 

7.- Reconèixer els titulats universitaris en CAFiE com a professionals sanitaris, en qualitat de màxim responsable dels programes vinculats a la promoció de la salut en la xarxa sanitària pública i privada.

 

8.- Afavorir la professionalització de les entitats esportives i altres entitats que promoguin l’esport, així com la vinculació al sector dels responsables de les administracions públiques.

 

9.- Adoptar mesures contra les situacions laborals irregulars i la precarietat salarial d’alguns dels professionals de l’activitat física i de l’esport.

 

10.- Crear una Conselleria d’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya, amb un augment de la partida pressupostària de la Generalitat de Catalunya respecte de les xifres actuals en matèria d’activitat física i esport.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.