Les necessàries campanyes institucionals
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Les necessàries campanyes institucionals

16/09/2020

Catalunya

Impulsades per la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física i la Diputació de Barcelona, col·laboradores del COPLEFC

Ja ha començat el nou curs o la nova temporada, i malgrat la incertesa perquè el coronavirus i la COVID-19 encara són entre nosaltres, diversos col·laboradors institucionals del COPLEFC, concretament la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física (SGEAF) i la Diputació de Barcelona (Diba), estan impulsant sengles campanyes de promoció de l'activitat física i de retorn a les instal·lacions. Això és possible perquè el sector ha fet i està fent bé les coses, d'acord amb les recomanacions d'higiene i seguretat que arriben de les autoritats sanitàries. La qual cosa comporta que fer activitat física no solament és possible, sinó fins i tot recomanable, i les instal·lacions i els seus professionals –com a agents de primera línia i que com a COPLEFC representem–, també hi ajuden. A més a més, cal reactivar socialment i econòmicament el sector, molt afectat per la pandèmia.

La SGEAF

És amb aquesta finalitat que la SGEAF difon ja fa uns dies la campanya Un país, un equip, que vol contribuir a "fer que la ciutadania perdi la por a practicar esport i la vegi com una activitat segura si es segueixen les mesures preventives que han establert les autoritats sanitàries. Evidències científiques han demostrat, a més, que les persones que millor superen la malaltia de la Covid-19 són les que gaudien d'un millor estat físic", afirma el secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física, Gerard Figueras. El Govern vol motivar persones de totes les edats a tornar a la pista, el pavelló, el gimnàs, la piscina, el carrer, etc. per mantenir un estil saludable després d'un dur confinament en què el bon comportament de la població ha permès al país superar la fase més crítica de la pandèmia.

 

La Diba

Igualment, la Diputació de Barcelona ha elaborat la seva campanya Un, dos, tres, JA!, per recordar que els centres esportius municipals estan a punt, gràcies a la feina conjunta amb els ajuntaments de la província, amb la finalitat que els ciutadans no deixin de fer activitat física i esport.

A la província de Barcelona hi ha 4.420 equipaments esportius municipals, sense comptar els de la ciutat de Barcelona. S'hi inclouen 2.373 poliesportius, 458 piscines a l'aire lliure, 649 camps de futbol, 191 pistes d'atletisme, 214 piscines cobertes, 316 pavellons i altres 219 equipaments de tipologies diverses. El 49% de les instal·lacions esportives de la província són municipals, i al voltant d'un 10% de la població hi està abonada.

El COPLEFC

El Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport celebra la iniciativa de les dues institucions més importants de Catalunya, així mateix col·laboradores del COPLEFC, en aquesta promoció necessària i imprescindible després d'un període tan feixuc, que d'altra banda estan en la línia de la crida que Pere Manuel (col 8750), com a president del Col·legi, va traslladar a l'Administració i que ha manifestat en les ocasions que ha estat possible (enllaç 1, enllaç 2) que "caldria una campanya que impulsi l'activitat física entre la ciutadania i que ho faci reclamant la professionalitat dels qui la imparteixin. Apostar per l'activitat física és fer-ho per estils de vida saludables i un estalvi en despesa sanitària, tot plegat acompanyat de valors socialment positius i d'equilibri emocional".