Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Beca Carnet Jove d'Esport 2023

19/09/2023

Catalunya

El COPLEFC participa un any més al jurat per seleccionar el guardonat de la Beca Carnet Jove d'Esport

El dia 14 de setembre es va fer a l'auditori del CaixaForum de Barcelona l'acte de lliurament del conjunt de les Beques Carnet Jove 2023, convocades un any més per l'Agència Catalana de la Joventut, impulsora del Carnet Jove, document que pot tenir qualsevol jove del país entre 12 i 30 anys. El COPLEFC participa des del 2018 al jurat que selecciona la persona candidata que es beneficia de la Beca en l'apartat d'esport, que concretament permet fer un de volum d'unes 900 hores de pràctiques a l'àrea d'alt rendiment del FC Barcelona, juntament amb els preparadors físics dels equips de diferents seccions esportives del club durant un any, a més de rebre la dotació de la Beca, per un import de 7.000 euros, i, així mateix, la col·legiació gratuïta al COPLEFC, una acreditació que li atorga el caràcter de professional de l'activitat física i l'esport. La Beca Carnet Jove d'Esport en aquesta edició 2023 ha correspost a Àlex Balada Soler. Enhorabona!

A l'acte van assistir el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, i per part del Col·legi el president Pere Manuel Gutiérrez (col. 8570), entre altres càrrecs institucionals i de les entitats i empreses participants en el projecte.  El conseller va reivindicar la tasca tant dels joves becats com dels professionals col·laboradors i va agrair especialment el suport de les empreses i entitats, ja que "necessitem construir una gran aliança de país per afrontar el repte de l'ocupació dels joves".

Beques Carnet Jove

Les beques són en camps professionals com el disseny, les lletres, la ràdio, el còmic, la fotografia, l'acció social, l'esport, i cinc disciplines televisives: maquillatge i perruqueria, vestuari, ambientació, muntatge musical i realització. Aquestes estades formatives estan destinades a aquelles persones que demostrin les seves capacitats, més enllà del seu currículum, davant d'una comissió experta formada per professionals de les empreses, independents i també joves exbecats, que defineixen els cinc finalistes per a cada posició. Els elegits finals han de passar un seguit d'entrevistes i proves per acabar sent la persona beneficiària de la beca.

D'aquesta manera, s'escull el millor candidat, motiu pel qual les empreses estan disposades a oferir-los una experiència d'alt nivell professional durant la seva estada. Les empeses on faran l'estada professional són: El Punt Avui, Estudi Muto, El Jueves, Flaixbac, Diari Ara, Fundació "la Caixa", TV3 i, en el cas de la Beca Jove d'Esport, FC Barcelona.

Tot i que les Beca Carnet d'Esport es va incorporar el 2018, enguany les Beques celebren quinze anys d'existència, des del 2009. Per aquest motiu, l'acte de lliurament va comptar amb dues taules rodones on joves becats i representants de les empreses col·laboradores del projecte van compartir sensacions i experiències, juntament amb la reproducció d'un vídeo resum de totes les edicions amb testimonis de primera mà que expliquen què els ha suposat ser beneficiari d'una Beca Carnet Jove.

Com a dades de referència, cal destacar que una de cada dues persones beneficiàries ha tingut l'oportunitat de treballar a l'empresa de la seva estada un cop finalitzada la beca, i que una de cada tres hi acaba treballant al cap de poc temps. Això representa generar llocs de treball directes al voltant de les empreses col·laboradores, fora ja del programa. A més, tres de cada quatre joves acaben consolidant-se professionalment en el sector on van desenvolupar la beca, i quatre de cada cinc treballa en una activitat similar a la que desenvolupava durant la beca.

El programa Beques Carnet Jove és una iniciativa pública que no només ajuda a trencar un cercle viciós estructural en la professionalització dels joves (la manca d'experiència impedeix tenir una primera feina, imprescindible per aconseguir-ne de noves), sinó que genera un cercle virtuós d'èxit que permet als beneficiaris arrelar i desenvolupar-se en un sector d'activitat específic del seu àmbit formatiu, amb taxes de retenció altíssimes comparades amb qualsevol altra iniciativa d'intervenció pública sobre les problemàtiques d'aquest col·lectiu.

Recordem els guardonats fins ara amb la Beca Carnet Jove d'Esport:

2022: Marc Sararols Gelabert, actualment col·legiat 66348
2021: Meritxell Puig Povill, actualment col·legiada 68926
2019: Pau Costa García, actualment col·legiat 61176
2018: David Moya Barragà

Tota la informació del Carnet Jove, informa-te'n aquí.

Totes les notícies del COPLEFC i les Beques Carnet Jove: 2022, 2019, 2018. L'any 2020, per causa de la covid no hi va haver beques.Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.