Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Beca d'Esport Carnet Jove 2022

09/09/2022

El COPLEFC, un any més, membre del jurat de la Beca, amb el FC Barcelona i l'Agència Catalana de la Joventut

El dia 8 de setembre es va fer a l'auditori del CaixaFòrum de Barcelona l'acte de lliurament del conjunt de les Beques Carnet Jove 2022, convocades un any més per l'Agència Catalana de la Joventut, impulsora del Carnet Jove, document que pot tenir qualsevol jove del país entre 12 i 30 anys. Per part del Col·legi va assistir a l'acte Pere Manuel Gutiérrez (col. 8570) com a president. El COPLEFC participa des del 2018 al jurat que selecciona la o el  candidat que es beneficia de la Beca en l'apartat d'Esport, que concretament permet fer les pràctiques a l'àrea d'alt rendiment del FC Barcelona, juntament amb els preparadors físics dels equips de les diferents seccions esportives del club durant un any, a més de rebre la dotació de la Beca, per un import de 7.000 euros, i, així mateix, la col·legiació gratuïta al COPLEFC, una acreditació que li atorga el caràcter de professional de l'activitat física i l'esport. Aquests premis se'ls emporta Marc Sararols.

En total, la Beques Carnet Jove tenen dotze modalitats, i compten amb la col·laboració del FC Barcelona i el COPLEFC per a la Beca d'Esport, també amb la de la Fundació Bancària "la Caixa", la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals-TV3 i les empreses editores d'El Jueves, El Punt Avui i Ara i la radiofònica Grup Flaix i l'Estudi Muto, pel que fa a les altres modalitats. Cal recordar que l'objectiu d'aquestes beques és la inserció professional de les i els joves mitjançant una estada formativa en empreses de primer nivell de cada àmbit, on poden adquirir coneixements i experiència al seu sector professional. La beca també representa una oportunitat per ampliar el currículum. I per això les i els seleccionats duen a terme una estada formativa en una empresa de referència del sector específic de la beca, amb una durada aproximada d'un any, durant els dotze mesos posteriors a la resolució de la beca, on fan feines qualitatives.

Marc Sararols gaudirà de la Beca Carnet Jove d'Esport

El jurat de la Beca d'Esport del Carnet Jove que ha premiat Marc Sararols, provinent de Figueres, estava integrat per Marc Roset Roca (col. 57976), tècnic de l'Àrea Tècnica del COPLEFC, juntament amb dos membres del FC Barcelona i dos membres més de l'Agencia Catalana de la Joventut, promotora de la iniciativa. Marc Roset recorda "l'encert de la proposta, pel que facilita de vivència professional real i al màxim nivell", ja que suposa poder compartir coneixements i experiència, en el cas del nostre àmbit, amb preparadors físics de primera línia. Igualment, Roset destaca la tasca del jurat, que va analitzar més d'una vintena de candidatures, i després d'una primera selecció, la realització d'entrevistes personals amb cinc persones preseleccionades. Finalment, Marc Roset estableix l'adequació de la proposta en el cas d'esport, perquè totes les candidatures presentades ho eren d'estudiants del darrer curs del Grau en CAFiE o fins i tot d'estudiants de tercer cicle, ja siguin postgraus o màsters. Amb la qual cosa, es tracta d'una veritable inserció laboral remunerada.

Per conèixer tota l'activitat al voltant de les Beques Carnet Jove i de l'Agència Catalana de la Joventut: enllaç.

I si vols participar al càsting de la campanya publicitària del Carnet Jove 2023: enllaç.


Alexis Serra (secretari d'Infància, Adolescència i Joventut), Núria Ramon (directora general de l'Agència Catalana de la Joventut) i la coneguda periodista Ariadna Oltra, conductora de l'acte. Així com el conjunt de becats.


Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.