Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Alfredo Joven Pérez, premi a la trajectòria

Guardonat el professor Alfredo Joven, "Fredy" en la primera edició del Premi COPLEFC a la trajectòria professional

Després del procés de votació col·legial per a l'elecció del Premi COPLEFC de Reconeixement a la Trajectòria Professional aquest 2022, el resultat ha donat com a guardonat el nostre company Alfred Joven Pérez (col. 4460). Tal com ha manifestat Pere Manuel Gutiérrez (col. 8750), en qualitat de president del Col·legi, en la carta de notificació al premiat: "Ja sabíem que la decisió era difícil, perquè els candidats tots heu estat i sou de gran relleu; de fet, tots i cadascun sou referents del nostre col·lectiu. Sens dubte, sou un veritable exemple per al conjunt de la professió, de la qual cosa ens enorgullim". Així mateix, li ha traslladat la felicitació institucional: "M'afanyo a felicitar-te per un merescut, sens dubte, reconeixement del nostre col·lectiu, i anunciar-te que seràs el nostre candidat al Premio Consejo COLEF".

Efectivament, després d'aquest reconeixement, que tindrà el seu acte públic en la propera Assemblea que s'ha de celebrar el 2023, Alfredo Joven serà també el candidat del COPLEFC al premi que per la seva part cada any també proposa el Consejo COLEF, que igualment guardona un professional col·legiat en l'àmbit de tot l'Estat.

Algunes dades d'Alfredo Joven

Llicenciat en Educació Física per l'INEFC de Barcelona (1977-1982), doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona, i també màster en  Gestió de Recursos Humans-Comunicació i en Estudis Avançats de Teatre, és a més entrenador nacional de  rugbi i natació. Aquests són els seus àmbits més bàsics i les seves passions.

La seva carrera docent va començar el 1983 i ha treballat  en diferents àrees de l'INEFC Lleida: acadèmiques, de gestió (fins i tot el màxim càrrec de degà) o esportives, centre on també forma part del grup d'investigació de Didàctica de l'Educació, la Cultura i el Benestar a través de les Activitats Físiques (DECUBIAF), en el qual ha emprès diverses línies de recerca. Actualment treballa, tal com consta al seu currículum, "a l'àrea de les competències professionals, l'ètica professional i les metodologies actives per a l'educació esportiva i l'entrenament" i és professor pel que fa a activitats aquàtiques, rugbi, expressió corporal i habilitats professionals.

En l'àmbit del rendiment esportiu, a més de diverses fites personals en natació i rugbi, que són els seus esports preferits, i especialment en aquest darrer amb una trajectòria de més de vint-i-cinc anys: com a entrenador, director tècnic de la Federació Catalana i a l'Escola d'Entrenadors. Actualment entrena l'equip sènior del Club INEF Lleida a la Divisió d'Honor Catalana.

També cal destacar de la seva trajectòria l'activitat com a director d'escena i autor, en què ha treballat en produccions artístiques de nombrosos esdeveniments esportius (Lleida Ciutat Europea de l'esport, 2008;  cerimònia d'inauguració dels Campionats d'Espanya de la Joventut celebrats a Madrid, 2005; i la d'inauguració i clausura dels Campionats d'Europa de Natació celebrats a Madrid, 2004, entre d'altres, i en espectacles d'èxit, com a director d'escena de Peter Pan el musical, o com a autor i director d'Un sueño de agua, espectacle aquàtic presentat al Grec Festival de Barcelona i als Campionats del Món de Natació 2003, entre d'altres.

També ha publicat diversos llibres i articles en publicacions científiques sobre expressió corporal, natació i educació física en general.

Llegiu CV complet aquí.

El Premi COPLEFC

La finalitat d'aquest guardó de nova creació és premiar la persona col·legiada que al llarg dels darrers trenta anys de la seva trajectòria professional hagi contribuït a:

-defensar aquesta corporació col·legial, la professió o els seus membres col·legiats.
-impulsar o difondre l'educació física i esportiva.
-garantir els interessos de la ciutadania en la prestació de serveis d'activitat física i esportiva.

A més a més, s'ha decidit que sigui una decisió transparent i que promogui la participació i doni veu al col·lectiu col·legial. I posteriorment significa la candidatura del COPLEFC al mateix guardó que cada any convoca el Consejo COLEF.
PremiTrajectoriaProfessional22-Quadre-02.jpg (43 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.