activitat-fisica-i-salut-4 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Propostes de la Gasol Foundation

El COPLEFC es fa ressò de les seves activitats en objectius compartits: hàbits saludables i lluita contra l'obesitat

Tothom qui forma part del nostre sector ja coneix quina és la implicació dels germans Gasol en la millora social des del foment dels hàbits saludables i la lluita decidida contra l'obesitat, "la pandèmica amagada". Són uns propòsits que el COPLEFC comparteix plenament i que ens empenyen a fer-ne la màxima difusió entre el nostre col·lectiu, aprofitant la consciència de les i els col·legiats i associats, i sumant-nos així a la pròpia actuació de Pau i Marc Gasol i el seu entorn. Concretament, les darreres propostes que sorgeixen de l'activa Gasol Foundation són dues activitats que s'han de conèixer i promoure: una és de caràcter més esportiu, perquè suposa representar l'equip de la Gasol Foundation a la Marató de València el proper 4 de desembre, i l'altra és una iniciativa de gran abast, un veritable repte per a tota una dècada, a partir de la concreció i publicació del Pla Estratègic Nacional per a la Reducció de l'Obesitat Infantil.

GasolFoundation-MaratoValencia.png (375 KB)La Marató de València

La Gasol Foundation és entitat solidària de la Marató de València i per això es proposa presentar-hi 10 persones que corrin com a representants de la Fundació. Per ser un de l'equip s'han establert tres passos: 1) crear un repte a migranodearena.org  i seleccionar aquesta cursa esportiva, 2) buscar còmplices en aquesta proposta i 3) ser una de les primeres deu persones que recaptin 300 euros per a la Gasol Foundation, que en seran els seus participants i hi tindran la inscripció gratuïta, juntament amb un joc de material identificatiu per prendre-hi part. Després "només" caldrà córrer els 42,195 km i deixar-se fer fotos que ho "certifiquin", tot contribuint a difondre el missatge solidari contra l'obesitat i a favor dels hàbits saludables.
PauGasol-Foundation.png (284 KB)

El Pla Estratègic Nacional per a la Reducció de l'Obesitat Infantil

La raó d'aquesta proposta de gran abast neix en aquestes paraules ben senzilles però sentides de Pau Gasol: "Quan vam crear la Gasol Foundation, el meu germà Marc i jo teníem un objectiu: reduir l'obesitat infantil a Espanya i els Estats Units a través de la promoció d'hàbits de vida saludable". Tal com ja ens hem anat fent ressò des del COPLEFC, i fins i tot en alguna ocasió hem col·laborat més estretament, la Gasol Foundation no ha perdut cap oportunitat d'involucrar al projecte les màximes instàncies fins i tot polítiques de l'Estat.

Finalment, tota aquesta activitat s'ha concretat en aquest Pla Estratègic Nacional per a la Reducció de l'Obesitat Infantil, un document que no solament suposa un recull molt aclaridor de la situació de l'obesitat i totes les implicacions associades que comporta per a la salut dels infants i joves i, doncs, la societat present i futura, sinó que també posa damunt la taula tot un conjunt de raons i mesures que cal assumir i desplegar, des de tots els organismes públics amb capacitat decisòria en les matèries corresponents. Unes dades que van acompanyades  d'indicadors quantificables que han de permetre, primer de tot, actuar, no quedar-nos en les simples paraules, i després conèixer i saber si estem avançant en el repte proposat. Un repte que no és immediat, però en el qual sí que immediatament tothom hem de sumar-nos per aconseguir resultats tangibles.

Per això des del COPLEFC, ens sumem a la conscienciació per mitjà de la difusió del Pla Estratègic, i proposem que en la mesura que sigui possible, cadascú intenti fer-ne l'adaptació a escala l'entorn propi i més immediat per assolir els 30 objectius proposats al Pla i fer realitat les 50 mesures possibles.

Llegeix i consulta el Pla aquí.


Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.