activitat-fisica-i-salut-4 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Manifest per a la qualitat de vida

El COPLEFC s'adhereix a Girona et Cuida, II Setmana del Benestar i la Salut

El COPLEFC, mitjançant la delegació a Girona, forma part del col·lectiu Professionals per la Promoció de la Salut, juntament amb els col·legis de Metges, Farmacèutics, de Psicologia, Infermers/eres, de Treball Social, de Terapeutes Ocupacionals i de Veterinaris, que treballa per difondre i millorar la promoció de la salut. D'acord amb la seva finalitat, aquests col·legis s'han sumat i donen suport a la iniciativa de l'Associació Contra el Càncer de Girona, organitzadora de la segona Setmana del Benestar i la Salut, entre els dies 8 i 12 d'abril, al voltant del Dia Mundial de la Salut (7 d'abril).

L'objectiu principal de l'Associació és conscienciar les persones individualment i col·lectiva sobre la importància de cuidar la salut i fomentar l'autocura com a mitjà de prevenció de malalties com el càncer. Cal tenir en compte que el risc de patir un càncer es redueix notablement amb la promoció d'hàbits saludables, com l'exercici físic, una alimentació equilibrada i l'abstenció del consum de tabac, entre d'altres, tal com l'evidència científica recorda contínuament.

Des d'aquesta premissa, tant l'Associació com els Professionals fan una sèrie de propostes gratuïtes per compartir, aprendre i viure el dia a dia amb salut, tot coneixent informació contrastada científicament aportada per reconeguts professionals de diferents àmbits amb incidència directa, com ara la nutrició (amb la sessió "Menjar sa, viure millor"), el descans (amb el taller "Insomni i pautes d'higiene del son") i l'activitat física (amb l'activitat "Connecta amb el cos i la respiració"). Per conèixer les diverses activitats es pot consultar aquest enllaç.

Amb caràcter de sensibilització col·lectiva també s'ha elaborat i donat a conèixer un manifest que comença recordant que:  el càncer és la segona causa de mort a Catalunya i va provocar 216 morts per cada 100.000 habitants l'any 2023. Les previsions indiquen que l'any 2050 la taxa de mortalitat podrien augmentar fins a assolir els 315 morts per aquesta malaltia. Però també que, d'acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), entre el 30% i el 50% dels diagnòstics es podrien haver evitat amb un estil de vida saludable i posant en marxa estratègies preventives.

Llegeix el Manifest.

I si vols saber més sobre Professionals per la Promoció de la Salut de Girona: enllaç.
ManifestPerALaQualitatdeVida-Girona.jpg (220 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.