Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC, membre del Consell Municipal de Salut de Tarragona

La Delegació de Tarragona representa el Col·legi en aquest òrgan de treball i propositiu

Des de la Delegació del COPLEFC a Tarragona, amb Sergio Lou Mercadé (col. 10844) com a delegat i Dídac Bru García (col. 62852) en les tasques de coordinació, ja fa temps que es col·labora amb diversos agents del territori per promoure una bona educació física per a tota la vida gràcies als hàbits saludables que proporciona l'exercici físic i l'esport. Enguany, aquesta voluntat s'ha assolit amb una baula més, gràcies a la presència del COPLEFC al Consell Municipal de Salut de Tarragona.

El mes de maig passat es va dur a terme la primera reunió d'aquest òrgan consultiu municipal. I tal com en preveu el Reglament, actualment està compost per 42 membres, amb presència de 12 integrants de departaments del mateix Ajuntament tarragoní, així com dels 7 partits polítics representants municipals i 22 membres de veïns, àmbit universitari, Salut de la Generalitat i col·legis professionals, com el COPLEFC, a més d'un ciutadà a títol personal. Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament de Tarragona vol disposar de totes les veus que permetin desenvolupar accions consensuades i sempre amb la millora de les condicions vitals de la ciutadania com a centre. Una proposta a la qual el COPLEFC també és sensible i hi prendrà part.

El Consell Municipal de Salut (CMS)

Per entendre'n l'abast i la significació, cal tenir en compte quins objectius específics té aquest òrgan, com s'estructura i el funcionament que segueix habitualment, aspectes que estan detallats al seu Reglament (enllaç).

Concretament, els  objectius seus: promoure una visió holística de la salut, crear espais que facilitin la col·laboració, l'intercanvi d'informació i el treball compartit, aportar criteris en la priorització dels problemes i dels recursos en salut destinats a resoldre'ls, i així mateix elaborar propostes amb capacitat d'elevar-les als òrgans de govern, i fomentar la participació en el desenvolupament d'activitats de promoció de la salut.

Pel que fa a estructura de funcionament, està format pel Ple del CMS, la Comissió Permanent, diverses comissions de treball i una Secretaria.

El Ple del CMS, del qual forma part la Delegació del COPLEFC a Tarragona, es reuneix de manera ordinària dues vegades l'any, convocat per la Presidència (ara mateix la regidora de Salut de Tarragona), amb una vicepresidència que és elegida d'entre els membres del Ple i els vocals del Ple, que aplega entitats i associacions, així com ciutadans i ciutadanes, a més de representants polítics i tècnics municipals.

El valor de la incorporació del COPLEFC al Consell Municipal de Salut de Tarragona, és la visibilitat que atorga al Col·legi com a actor present en la vida ciutadana, en aquest cas de Tarragona, però també la consideració com una veu significativa en la xarxa d'entitats i institucions amb capacitat de fer propostes als òrgans polítics per emprendre actuacions amb la finalitat de salut de la ciutadania. Aquesta, sens dubte, és una manera situar al terreny de les concrecions la missió, visió i valors del COPLEFC al territori.

Un dels primers resultats de l'activitat del CMS és l'estudi de l'impacte de la COVID-19 a la societat de Tarragona: pots llegir-lo aquí.
_consellsalut1reunio-Tarragona.jpg (158 KB)
La consellera de Salut Pública de l'Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, va presidir la primera reunió del Consell Municipal de Salut.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.