Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El Cercle Català de Centres del GCAFiE, reactivat

Plena sintonia de tots els centres universitaris i del COPLEFC, amb la proposta de reactivació del conseller d'Esports

L'INEFC va acollir el 28 d'abril una trobada entre totes les veus universitàries de les ciències de l'activitat física i de l'esport (CAFiE) del país, liderades pel mateix Departament d'Esports i amb presència del COPLEFC. La sessió va servir per reactivar el Cercla Català de Centres Universitaris del Grau en CAFiE, una tasca que va ser encomanada al Col·legi com a aglutinador en l'àmbit professional dels titulats sorgits dels centres que imparteixen el grau universitari.

Nova Conselleria i universitats

En les primeres paraules, Berni Álvarez va mostrar-se complagut de la trobada amb les persones que lideren el món acadèmic i va presentar-los formalment el Departament i el seu equip de col·laboradors com a interlocutors. Així mateix, va valorar molt positivament l'existència del Cercle Català de Centres Universitaris del GCAFiE, al qual va assignar "el paper d'ajudar a desenvolupar la nostra política esportiva", perquè "la voluntat és recollir informació per planificar al millor possible els reptes que ha d'afrontar la Conselleria".  

Per la seva part, el secretari general d'Esports, Abel García, va esmentar que d'acord amb el criteri de simplificació orgànica de la Generalitat no era prevista la creació de nous organismes o entitats que en depenguin, per la qual cosa va proposar "que sigui el COPLEFC qui faci una funció de coordinació de tots els centres on s'imparteix el Grau en CAFiE", consideració que va ser acceptada per totes les parts.

Edu Inglés, com a amfitrió, també va mostrar-se satisfet d'acollir una nova reunió del Cercle, alhora que va plantejar el caràcter rotatori que hauria de seguir amb la resta d'universitats membres. Un desig també acceptat, per la qual cosa, Pere Manuel, president del COPLEFC, ja va plantejar que la propera trobada, l'any vinent, s'esdevingui a la Universitat Abat Oliba, CEU Vitae, com a nou centre que ofereix els estudis de Grau en CAFiE. Abans, però, va agrair al conseller haver fet possible una trobada històrica, "perquè aplega l'estament polític, el món acadèmic i el món professional". I no va dubtar a afirmar que "tota la informació que des d'aquest Cercle es traslladi tindrà el màxim rigor i valor científic". 

Reunió de màxim nivell

La rellevància i el màxim nivell atorgat al Cercle Català de Centres Universitaris de GCAFiE queden palesos en la llista d'assistents. Per part del Departament d'Esports: va ser encapçalat per Berni Álvarez, conseller; acompanyat per Abel Garcia, secretari general; Carme Bastida, directora del CCE; Bito Fuster, assessora del conseller, així com els representants territorials  César Thovar Pérez (Barcelona),  Estefania Serrano (Tarragona), Xavier Serratosa (Lleida) i Montserrat Pegueroles Margalef (Terres de l'Ebre). I de l'àmbit acadèmic, hi van ser representats tots els centres: INEFC, amb  Edu Inglés com a director de l'organisme autònom, José Luis López (INEF Barcelona), Xavier Peirau (INEF Lleida),  Silvia Puigarnau (INEF Pirineus); URL Blanquerna, amb Josep Solà com a coordinador del Grau; UVic-UCC amb Gil Pla, també com a coordinador del Grau; EUSES, amb Rafel Magrinyà, en qualitat de director acadèmic,  i Adrià Martí (EUSES Salt) i Xavier Nadal (EUSES Amposta); UPF Tecnocampus Mataró, amb  Meritxell Puyané, directora del departament Salut; Sara González (Tecnocampus Mataró), i de la UAO, Esther Mur directora del CEU-Vitae. I per part del COPLEFC: Pere Manuel, president, i els delegats Agustí Boixeda (Barcelona) i Ramon Cuadrat (Tarragona), i Alèxia Pérez, gerent.

La primera derivada

La col·laboració amb l'Escola Catalana de l'Esport (dependent del Departament d'Esports) està facilitant l'elaboració d'un desplegament normatiu de la disposició addicional quarta de la Llei 3/2008, de l'exercici de les professions de l'esport a Catalunya, que permetria als alumnes de CAFiE d'accedir al Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya (ROPEC), que suposa una garantia de professionalitat per a les persones usuàries dels serveis d'activitat física i esportiva.

En aquest punt, la proposta va ser ben acceptada i alhora  es va acordar obrir un espai d'aportacions, dubtes i suggeriments que permetin delimitar i donar seguretat jurídica a aquest nou procediment per accedir al ROPEC.

Així mateix, el torn obert de paraules va permetre plantejar alguna qüestió delicada, com ara l'obligatorietat de convalidació de 36 crèdits a alumnes provinents de dos cicles formatius de la família d'Activitats Físiques i Esportives. I, tot just abans de l'apagada general a tota la Península, els participants es van emplaçar a continuar treballant en benefici de les ciències de l'activitat física i de l'esport, dels estudiants, i en aquelles propostes que siguin també profitoses per a una societat esportiva moderna, basada en la ciència.

{{galeria}}

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.