Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Vela, una formació esportiva modèlica

El COPLEFC continua les seves trobades amb les federacions esportives catalanes, amb especial interès per la formació

Després de la reunió amb la Federació Catalana de Futbol, el president i la vicepresidenta del Col·legi es van entrevistar el 12 de juny passat amb Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela (FCV), acompanyat d'Inés Vizcarro, directora de l'Escola Catalana de Vela.

La reunió, a més d'una presentació formal entre els màxims responsables d'ambdues entitats, va permetre explorar vies de col·laboració en temes compartits, així com també, per al COPLEFC, conèixer de primera mà la realitat formativa en el terreny federatiu de la vela a Catalunya.

Concretament, la Federació Catalana de Vela, tal com van exposar Xavier Torres i Inés Vizcarro, ha fet una aposta per la formació esportiva reglada, és a dir, a l'empara del Departament d'Ensenyament. Aquesta ha estat la manera com des de la Federació es vol facilitar la qualitat formativa dels tècnics de vela.

Una línia de treball que el Col·legi considera un model formatiu òptim, no solament per l'alta especialització oferta des de la Federació, sinó també per la tutela administrativa pública de la qualitat que comporta.

Algunes dades significatives

Actualment la Federació té cinc seus formatives en les quals es vinculen, respectivament, un centre de vela amb un institut d'ensenyament secundari, i que de nord a sud són les següents: Roses (GEN Roses-Institut Illa de Rodes), Blanes (CV Blanes-Institut Serra Llarga), Barcelona (CMV Barcelona i BISC-Institut de Nàutica i Escola Catalana de l'Esport) i Salou (CN Salou-Institut Jaume I).

D'aquesta manera, doncs, el món de la vela ha sortit de l'àmbit estrictament federatiu i dóna una formació plenament oficial, recollida en el catàleg del Departament d'Ensenyament de cicles de grau mitjà i de grau superior d'ensenyaments esportius. D'aquesta manera l'FCV pot assolir els seus propis objectius, com són, entre d'altres:
- Ser més present a les facultats i als cicles formatius on l'esport de la vela pot ampliar la seva sortida laboral (CAFiE, magisteri, cicles formatius).
- Potenciar la formació continuada dels tècnics, com també la seva especialització (vela accessible, catamarà, patí, vela lleugera, surf de vela, kitesurf, creuer...).

I sempre amb un rerefons qualitatiu, ja que la mateixa Federació aplica un protocol de requisits de qualitat abans de donar el vistiplau a un nou centre formador. (13/07/2017)

      

 
 

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.