Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Un milió de burilles

El projecte impulsat per Miquel Garau (col. 59391) va viure el 7 de juliol una jornada exitosa de sensibilització

La recollida més gran de burilles de la història a Barcelona va arreplegar-ne més 270.000! L'actuació, que es va dur a terme a la platja de la Barceloneta, va comptar amb la participació de centenars de persones i amb entitats ecologistes de primera magnitud, com Greenpeace o World Wildlife Fund. L'Ajuntament de Barcelona també va donar-hi suport, com el COPLEFC. Més enllà de Barcelona, altres ciutats: Palma a les illes Balears i localitats de l'altra banda de l'Atlàntic (a Colòmbia, Equador i Mèxic) també s'hi van sumar.  

Foto-02(MiquelGarau-FredericXimeno-AjBCN).jpg (73 KB)

El protagonista del projecte és el col·legiat Miquel Garau, fundador de l'entitat No Más Colillas en el Suelo (NMCS), que afirma: "De ben segur, hem obert els ulls a molta gent i potser hem començat una nova moda, la de fer esport i conscienciar sobre el medi ambient. Tant de bo això es posi de moda, perquè és molt necessari avui dia". Pel que fa a la continuïtat, espera que en el futur seran els "ambaixadors de NMCS a Barcelona" els qui continuïn aquesta mena d'accions.

L'acte del dissabte 7 de juliol va tenir una gran repercussió mediàtica, amb reportatges i entrevistes per TV3, TVE, Betevé, Cuatro, Tele5, La Sexta i diverses ràdios.

L'efecte negatiu de les burilles al medi ambient es pot resumir en cinc aspectes:

1.- Una burilla contamina 8 litres d'aigua de mar i fins 50 litres d'aigua potable.

2.- Una burilla triga de 18 mesos a 10 anys a biodegradar-se.

3.- Les burilles són la causa principal dels focs als boscos.

4.- La burilla constitueix la part més tòxica de la cigarreta, perquè està feta de cel·lulosa.

5.- Les burilles generen el 23% de la brossa al món.

Amb aquest suport el COPLEFC reivindica la vinculació dels valors de la salut i el medi ambient amb els de l'activitat física, tal com les comissions corresponents de Salut i Medi Ambient assumeixen.  
Foto-04-Burilles.jpg (118 KB)
Primer, Pere Manuel convoca a participar a l'acció del dia 7 de juliol. A dalt, a l'esquerra Miquel Garau (col. 59391), impulsor de No Más Colillas en el Suelo, fent una encaixada de mà amb Frederic Ximeno, comissionat d'Ecologia de l'Ajuntament de Barcelona. Damunt aquestes línies, una de les piles d'ampolles recollides plenes de burilles.