Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

12M2024, eleccions al Parlament de Catalunya

16/04/2024

Catalunya

El COPLEFC elabora un document amb 13 propostes, peticions renovades als partits polítics

Les eleccions sempre són un bon moment per mostrar que el COPLEFC és un aliat en les polítiques esportives catalanes, precisament pel seu caràcter de corporació de dret públic que té el bé comú i la ciutadania al centre de la seva missió. Ara arriben les eleccions al Parlament de Catalunya el proper 12 de maig i el Col·legi traslladarà als partits el document, i, si les agendes ho permeten, també n'exposarà el contingut als diversos representants polítics amb dos objectius igual d'importants: d'una banda, perquè coneguin quines són les necessitats del sector de professionals de l'activitat física i de l'esport, que és el que són les peticions amb què es titula el document, però també amb el desig que puguin ser incorporades als programes electorals i, posteriorment, també figurin a l'agenda dels futurs representants de la ciutadania catalana.

El document que es presenta ara, de fet, és una actualització del que ja es va elaborar amb motiu de les eleccions del 2021 (enllaç), per bé que arran de la nova cita electoral a Catalunya s'ofereix amb un grau de desplegament més aprofundit i d'acord amb les necessitats presents, una vegada superada la pandèmia, certament, però així mateix amb altres circumstàncies amenaçadores com són la crisi provocada dissortadament per les diverses guerres actives i ara mateix la situació de sequera. 

En línies generals, el Col·legi té present la tasca feta per la Taula de l'esport i de l'activitat física de la Generalitat, en la qual el COPLEFC va participar en tots els grups de treball, però ara vol tenir veu pròpia i directa amb els partits polítics, amb unes peticions que s'articulen per ordenar normativament el sector, facilitar la pràctica d'activitat física i esportiva a la ciutadania, amb més Educació Física a la docència i la salut com a pilars i amb unes empreses i professionals que sentin el suport del Govern del seu país. Amb aquest plantejament és com entén el COPLEFC que podem disposar d'una societat amb futur i a l'avantguarda del concert de les nacions més avançades. Per això les eleccions del 12 de maig de 2024 són una nova oportunitat.

Les trobades amb els partits

Com s'ha dit, el document s'ha fet arribar a tots els partits que concorren a les eleccions, i en la mesura que sigui possible, la voluntat del Col·legi és traslladar-ne els continguts i les seves especificitats en trobades presencials com la que ja s'ha dut a terme amb Junts per Catalunya, que no solament va visitar la seu del COPLEFC, sinó que es van trobar en seu parlamentària.

Llegeix el document Peticions en defensa del sector de les professionals de l'activitat física i de l'esport de Catalunya. Eleccions al Parlament de Catalunya. 12M2024.

També pots visitar el web de Peticions en defensa del sector i de les professions de l'activitat i de l'esport.

EleccionsParlament12M2024.png (383 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.