Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Sant Jordi, cultura i activitat física

22/04/2024

Un any més el COPLEFC recorda la simbiosi entre cultura i activitat física per bandejar mites antiquats

"Per Sant Jordi, roses i llibres", diu la dita. Però també educació física, perquè cal trencar vells prejudicis que deixen qui practica esport i activitat física al llindar més baix de la cultura. Per això des del Col·legi volem insistir en la convivència entre la cultura i l'activitat física, ja sigui com a tema de ficció, però també de no-ficció, com poden ser les recerques de molt diversa mena i amb propòsits molt variats, com ara la millora del rendiment, o de la salut, o bé la gestió i l'economia d'entitats, o el futur educatiu, el coneixement del medi natural... per això enguany presentem, entre d'altres, una breu mostra de lectura al voltant del fenomen de l'esport i l'activitat física. I així mateix ens fem ressò de l'article que publiquem al nostre blog Docusport.cat, com també volem destacar l'article d'opinió que el nostre company Jordi Osúa Quintana (col. 58621) ha publicat a L'Esportiu, un dels nostres mitjans col·laboradors. Llegiu-lo i els que treballeu en la docència, podeu traslladar-lo al vostre alumnat, precisament per foragitar estereotips basats en els prejudicis més tronats.

Com diu Jordi Osúa referint-se a la diada de Sant Jordi: "Any rere any, l'esport té una presència més destacada a paradetes i aparadors. Les editorials aprofiten aquesta data tan assenyalada per publicar novetats. N'hi ha un munt de diferents tipologies per a tots els públics: biografies adreçades a un lector encuriosit per les trajectòries vitals dels seus ídols; assajos i investigacions centrades a aprofundir en les raons històriques, polítiques, socials o econòmiques d'un esdeveniment o institució rellevant; o miscel·lànies dedicades a recaptar fons per a causes solidàries".

A més de la tria que hem fet al Docusport.cat, també volem recordar la nostra secció denominada Biblioteca, on, qualsevol integrant del col·lectiu col·legial, té una porta oberta a la difusió de la seva tasca professional recollida en forma de publicació.  

Per tant, gaudiu d'una bona diada de Sant Jordi, amb roses i llibres... també d'activitat física, perquè llegir també ens dona saber, per ser individus d'una societat més culta i lliure.

Docusport.cat i Docusport.cat, Biblioteca.

L'Esportiu. I més recomanacions: Un Sant Jordi esportiu.
Sant Jordi2024.png (204 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.