Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

A la Renda 2023, desgrava-t'hi la col·legiació

La quota col·legial és un import deduïble de l'impost de la renda, un al·licient més per ser col·legiat

A partir del dia 1 d'abril fins a l'1 de juliol és el període establert per l'Agència Tributària espanyola per resoldre l'obligada vinculació econòmica dels particulars amb l'erari públic, ja sigui amb un resultat econòmic de retorn, perquè durant l'exercici 2023 es va contribuir en excés a les arques públiques, o bé d'ingrés, perquè l'activitat econòmica personal no va tributar suficientment i, doncs, cal ajustar aquesta quantitat en un o dos pagaments, segons la tria que pot efectuar cadascú.

En qualsevol cas, cal tenir en compte que la quota col·legial de 140 euros (fraccionada a raó de 35 euros trimestralment) abonada al COPLEFC és un import deduïble, concretament a la casella número 015, referent a l'apartat de rendiments del treball, subapartat "despeses deduïbles". I en el cas que et correspongui la situació d'autònom/a, aleshores s'ha d'indicar a la casella número 217, "altres conceptes fiscalment deduïbles" (sempre, és clar, que sigui una despesa obligatòria per a l'exercici professional, és a dir, perquè es treballa en tasques d'Educador Físic Esportiu: EFE).

Alguna novetat

Les persones assalariades que tinguin més d'un pagador, han de fer obligatòriament la declaració quan superin uns ingressos de 15.000 euros (xifra que ha variat respecte del 2022). En el cas d'un sol pagador (sinònim d'una sola empresa per a qui es treballa) l'import mínim és de 22.000 euros.

Una altra novetat, en aquest cas per als treballadors per compte propi, els denominats "autònoms", és que han de fer la declaració tant sí com no, independentment dels ingressos. Cal recordar que la quota de la Seguretat Social està vinculada a les rendes personals (enllaç); per tant, l'Agència Tributària espanyola passarà a la Tresoreria de la Seguretat Social, per verificar la cotització escaient i seguidament en farà la regulació pertinent; això vol dir que en cas de no haver pagat els imports mensuals corresponents, en farà la reclamació d'acord amb les taules assignades.

Altres aspectes que cal tenir en compte en relació amb l'impost de la renda i que poden ser d'interès com a professional EFE són la compra d'un vehicle elèctric i altres elements vinculats, així com també les aportacions a plans de pensions.

Més informació sobre les novetats de l'IRPF 2023: enllaç.

Tota la informació de l'Agència Tributària sobre la campanya IRPF 2023: enllaç.

Per posar-se en contacte amb Rengle Consultors, : enllaç, amb qui el Col·legi té conveni de col·laboració.
Renda-IRPF-2023-Calendari.webp (31 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.