Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Lleida es posiciona entre els agents del territori

05/08/2022

Lleida

La Delegació genera complicitats amb organismes i institucions a fi de servir el col·lectiu

Després que a primers d'any la Delegació va iniciar una nova etapa, ara ja amb Eduard Serrano Giménez (col. 52524) com a delegat i Joan Solans Blasco (col. 58616) fent les tasques de coordinació, el COPLEFC a Lleida ha buscat renovar i enfortir els lligams amb institucions i entitats amb les quals ja n'existien i amb d'altres que són novetat, com ara el mateix centre INEFC Pirineus a la Seu d'Urgell que es va posar en marxa amb l'inici del curs 2021-22. Així, a més del contacte directe i habitual amb l'INEFC de Lleida, s'ha desplegat una vinculació amb diversos consells esportius, i amb ajuntaments, especialment el d'Alpicat, amb el qual hi ha una relació que ja té un cert bagatge i que enguany tenia un repte concret, la jornada Unifica't dels Special Olympics. La finalitat última d'aquesta incardinació en la xarxa d'actors que treballen al sector de l'activitat física i l'esport a la zona, és la voluntat d'aportar beneficis, ja sigui directament o bé de manera indirecta al conjunt del col·lectiu que forma part del COPLEFC a les terres de Lleida, el territori més gran que té el Col·legi i que agrupa (amb dades de tancament de l'any passat) 409 col·legiats i 8 associats.

Des de la Delegació, Eduard Serrano destaca que aquest primer semestre ha servit "per veure la realitat amb visió de futur", raó per la qual la Delegació va voler ser present de manera activa a la fira Ocusport de l'INEFC de Lleida, on es va muntar un estand per atendre tots els interessats i facilitar informació personalitzada i on el Col·legi es va acostar als futurs professionals amb una xerrada, a més a més de ser un bon punt de trobada amb empreses del sector. En aquesta cita, el company  Dr. Xavier Peirau Terés (col. 5712), director del centre, va insistir, també amb mirada llarga, en la necessitat que tenen els professionals d'estar formant-se permanentment, i va destacar en aquest sentit el programa COPLEFC Aula, mentre que adreçant-se a les empreses, els va recordar l'oportunitat que tenen actualment de ser referents gràcies al Segell de Qualitat que impulsa el COPLEFC i, com a element significatiu, també de disposar de personal universitari, molt ben preparat.

Aquesta cita, marcada sempre al calendari de les terres de Ponent, facilita també el contacte amb consells esportius i amb la mateixa delegada territorial de la SGEAF a Lleida, Lurdes Ravetllat, amb la qual la Delegació ja s'ha entrevistat en altres ocasions de manera més formal. 

El caràcter social, és un altre element que com a corporació professional, el COPLEFC assumeix amb interès, per això Eduard Serrano, en representació de la Delegació, va assistir i es va ajudar a fer realitat la jornada Unifica't el dia 29 d'abril al municipi d'Alpicat. En aquesta oportunitat, gràcies a Special Olympics, es va posar l'accent en la inclusió i la capacitat per aconseguir-ho que facilita l'esport i l'activitat física. Entre altres assistents, també hi va ser present el company Lluís Cortés Cava (col. 12838), especialment conegut com a entrenador del FC Barcelona femení i darrerament per la seva experiència a l'inici de la guerra a Ucraïna.

Una altra aposta de la nova etapa a Lleida busca la complicitat i la col·laboració amb els diversos consells esportius, agents territorials de màxima proximitat amb la població i, per tant, amb capacitat d'actuar i donar visibilitat als COPLEFC i a compartir objectius saludables i educatius mitjançant l'activitat física i l'esport. No cal oblidar la importància que tenen precisament en l'impuls del DEFC.

La Delegació, com ja s'ha dit, també treballa acuradament la divulgació del Col·legi al nou centre de l'INEFC Pirineus, on per primera vegada s'ha fet la sessió informativa sobre futur professional per als estudiants. Igualment, s'ha assistit a l'acte solemne de graduació d'una nova promoció  a l'INEFC Lleida, un acte institucional i acadèmic de primer ordre.

Finalment, s'han acomplert les obligacions conjuntes d'assistència a activitats generals del Col·legi, com l'assistència al Ple del Consejo COLEF i de l'Assemblea del COPLEFC, a més de reunions de seguiment periòdiques amb la Junta de Govern.

ALGUNES NOTÍCIES DEL SEMESTRE

Nous companys a la Delegació de Lleida enllaç

Els nous vocals prenen possessió enllaç

Unifica't. Alpicat amb els Special Olympics enllaç

Delegació
Eduard Serrano Giménez, delegat
Joan Solans Blasco, coordinador

Atenció col·legial:
-Presencial: amb cita prèvia. Lleida
-Telefònica: 664 306 006
-A/e: lleida@coplefc.cat

(1) Reunió amb Carmen Ercilla, Alèxia Pérez i Marc Roset, de Barcelona. (2) La Delegació col·labora amb els consells esportius. (3) La Delegació, present a la sessió a la fira Ocusport. (4) Reunió INEFC-consells esportius-COPLEFC. (5-6) Diversos moments de la jornada Unifica't a Alpicat.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.