Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Els ajuntaments escolten el COPLEFC

La Federació de Municipis de Catalunya i el COPLEFC exposen com evitar errors en contractacions

Fa pràcticament un mes informàvem de la situació generada per l'obligatorietat de reduir la temporalitat en l'ocupació pública (que ben aviat no podrà superar el 8% de la plantilla) i, per tant, la necessitat entre els ens locals d'iniciar processos excepcionals d'estabilització dels llocs de treball (enllaç). Així mateix, es donava a conèixer una propera trobada, en col·laboració amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), una de les grans associacions municipalistes del país, per assabentar els encarregats de redactar i assumir els processos  esmentats, sobre les competències i les titulacions que, des de les administracions locals, s'han de complir en aquelles places del nostre àmbit professional.

Com a resultat de la feina entre les dues entitats, FMC i COPLEFC, el dijous 7 de juliol es va dur a terme la jornada Marc legal de l'exercici de les professions de l'esport aplicable a l'oferta pública d'ocupació de l'administració local. Concebuda amb caràcter telemàtic per facilitar-hi al màxim l'assistència, va reunir prop d'un centenar d'inscrits, procedents de tota la geografia catalana, no solament d'ajuntaments, sinó també de consells comarcals i de diverses diputacions, i entre les i els participants, hi havia càrrecs responsables jeràrquics, secretaris, interventors, així com personal tècnic i administratiu de recursos humans de l'àmbit d'esports de les entitats adherides a l'FMC.

La cita va ser presentada pel secretari general de l'FMC, Jordi Seguer, i Laureà Fanega, tècnic de referència de la Comissió Sectorial Esports de l'FMC i cap de Servei d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. Per part del COPLEFC, Pere Manuel Gutiérrez (col. 8570) va representar el Col·legi com a president, i van tenir-hi un protagonisme especial, Raquel Mirabet Agulled (col. 54263), com a responsable de la Comissió de Defensa del COPLEFC, i Landelino Culleré, membre del Gabinet Culleré Lavilla, com a Servei Jurídic del COPLEFC.

La reunió, més enllà de les presentacions corresponents, es va centrar en tres aspectes tècnics i pràctics. D'una banda, Raquel Mirabet va donar a conèixer als assistents quin és el marc legal aplicable, així com les funcions que corresponen als diversos professionals que treballin en corporacions locals, i va mostrar tota la diversitat de nomenclatures existents que no han de posar foscor als processos laborals, perquè el marc legal és bastant concret. Per la seva banda, Landelino Culleré va centrar-se en l'explicació del corpus legal aprovat amb sentències fermes des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i va fer referència especial a les tres darreres sentències que han generat una jurisprudència que no es pot saltar, ans al contrari, que cal complir per evitar ulteriors recursos, denúncies i el pas pels jutjats. (Totes les sentències.)

Confirmant la voluntat de col·laboració que la mateixa organització de la Jornada ja posava en relleu, els membres del COPLEFC van insistir en la voluntat de no anar en contra de cap corporació local, i en aquest sentit, van reiterar l'oferiment més absolut a resoldre directament amb els ajuntaments i altres entitats aquells dubtes tècnics específics que hi pugui haver, a fi d'evitar situacions indesitjades, ja que, d'altra banda, el Col·legi no pot oblidar el seu deure de defensa dels seus professionals i l'interès perquè la ciutadania rebi serveis de qualitat prestats per professionals qualificats.

La tercera part de la sessió, encara va tenir un caire més pràctic, ja que va consistir en el diàleg entre els membres del COPLEFC i els representants dels ens locals, a fi de resoldre qüestions concretes. Una tasca que, de ben segur, evitarà errors en tot el procés d'estabilització que s'està vivint al nostre país i que s'haurà d'anar desplegant fins a donar compliment a la normativa vigent.

Com a valoració de la Jornada, FMC i COPLEFC van significar-ne la veritable sinergia, pel que suposa d'eficàcia i eficiència davant un problema que el Col·legi, per la seva pròpia naturalesa de vetllar i intentar evitar l'intrusisme professional, té detectat ja fa temps i que amb aquesta nova situació es podria veure incrementada. 

Podeu veure la Jornada en aquest enllaç.


Un moment de la jornada i els diversos protagonistes de la Jornada: Laureà Fanega, Raquel Mirabet, Landelino Culleré i Pere Manuel.

També podeu llegir la notícia a:
Federació de Municipis de Catalunya enllaç.
GymFactory:
enllaç.
CMD Sport,
mitjà col·laborador del COPLEFC:: enllaç.
CMD-EstabilitzacioAdmLocal.png (276 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.