Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El DEFC es cita amb el lema "Fomentant la mobilitat activa amb +EF"

06/04/2023

Educació Catalunya

Trànsit dona suport al Dia de l'Educació Física al Carrer, que es centrarà en la mobilitat activa

Com cada any, el DEFC impulsa accions que promouen l'assoliment dels ODS i relaciona diferents activitats saludables per a la ciutadania, el medi que l'envolta i la societat, mitjançant les classes d'Educació Física. En aquest cas, aprofitant el nou currículum d'Educació Física, que atorga competències de mobilitat activa i saludable, s'afegeix un nou valor a la importància de l'Educació Física.

Aprofitant l'avinentesa del nou currículum i les seves competències, el COPLEFC  es va reunir amb Farners de la Cruz, cap del Servei de Processos Formatius de Trànsit (SFT) del Departament d'Interior de la Generalitat,  juntament amb Maria del Mar Morgado, tècnica del mateix, per conèixer en profunditat els diversos recursos de què disposen i per poder facilitar-los als centres educatius, eines imprescindibles per aprendre sobre mobilitat segura i vial.

Amb una clara voluntat de col·laboració, el DEFC esdevé l'inici d'una sinergia que permetrà dotar de recursos les i els mestres i el professorat de secundària d'Educació Física amb l'objectiu de faciltat els coneixement d'una mobilitat segura. Es tracta, doncs, d'una aporta que vincularà l'Educació Física encara més amb la realitat de l'entorn de l'alumnat.

Acte de presentació del DEFC 2023 a Martorell

Martorell-CiutatEuropeaEsport23-02.png (5 KB)D'altra banda, el dimecres 12 d'abril, a les 18.30 hores, a la sala d'actes de l'Ajuntament de Martorell, es farà la ja tradicional presentació institucional del DEFC, una roda de premsa oberta que també serveix per presentar el DEFC als mitjants de comunicació.

Martorell, distingida com a Ciutat Europea de l'Esport 2023, no solament és l'espai escollit per a aquest acte de presentació, sinó que també serà la localitat on es durà a terme l'acte central del DEFC el dia 26 d'abril.

En la presentació institucional, hi seran presents representants del Departament d'Educació, del Departament de la Presidència en el qual està inclòosa la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física (SGEAF) i del Servei Català de Trànsit, de la Generalitat, així com de l'Ajuntament de Martorell, que junt amb el president del COPLEFC, donaran a conèixer la significació i la importància del DEFC, així com les xifres actuals i la relació del DEFC 2023.

Recursos per a la mobilitat activa

El Consejo COLEF també ha elaborat un dossier informatiu per dotar de recursos els centres educatius en la realització de classes d'Educació Física o en activitats del dia a dia en què la mobilitat activa sigui la protagonista: enllaç.

Un material que se suma a la multitud de recursos que Trànsit posa a disposició dels centres educatius per tractar de la mobilitat segura i vial. Se'n poden veure uns quants en aquest enllaç.

Per últim, sobre mobilitat activa, pròximament el COPLEFC elaborarà un recull dels recursos principals disponibles, que es difondran als centres educatius.

ServeiCatalaTransit-01.png (5 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.