Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El DEFC 2022 es presenta

19/04/2022

Educació Tarragona

Amposta acull la presentació institucional d'Educació, SGEAF i COPLEFC del Dia de l'Educació Física al Carrer

Avui, 19 d'abril, Amposta ha estat la ciutat amfitriona de la presentació institucional del DEFC 2022, en què el Departament d'Educació, la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física (SGEAF) i el Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport de Catalunya (COPLEFC) han volgut fer un acte de suport a una iniciativa que té milers de protagonistes i que s'escampa per tot el territori, des de les comarques gironines fins a les mateixes Terres de l'Ebre, des de l'Alt Pirineu i la plana de Lleida a la costa de Barcelona i Tarragona. Les dades disponibles al dia d'avui superen els 34.000 alumnes participants, una xifra amb 186 centres implicats i de moment 33 comarques amb algun centre disposat a mostrar a la seva població el poder i el valor de l'Educació Física. Són unes dades que encara poden augmentar, perquè el DEFC se celebrarà el dia 27 d'abril per tot Catalunya i encara s'hi poden inscriure nous centres (enllaç).

L'acte ha reflectit la sintonia de les institucions que assumeixen els reptes i les oportunitats que planteja el DEFC. Així, hi han participat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs Roiget, com a representant del món local, Administració que té la vinculació més directa amb la ciutadania també a l'hora de promoure els valors del DEFC i que ha donat la benvinguda a tots els assistents i institucions i ha manifestat que "és un honor acollir la presentació del DEFC, perquè Amposta és ciutat esportiva, però també educadora". Des dels Serveis Territorials de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Montserrat Perelló Margalef, com a directora d'Educació,  ha recordat la importància "de col·legiar-se, perquè sereu els que implementareu el currículum d'Educació Física". Mentre que Joan Lluís Barberà Carceller, cap de la Representació Territorial de la SGEAF, ha afirmat que "és important que la societat reconegui les característiques de l'esport" i ha reivindicat "el territori esportivament parlant", la qual cosa "ajudarà a situar els professionals".

Tot seguit s'ha passat al contingut més tècnic i precís del DEFC, començant per donar a conèixer quina és la trajectòria del Dia de l'Educació Física al Carrer a Catalunya, amb una exposició de Marc Roset Roca (col. 57976), coordinador del DEFC 2022, que ha presentat la trajectòria de les diverses edicions des del 2016 i les novetats i propostes d'enguany.

Pere Manuel Gutiérrez (col. 8570), com a president del COPLEFC, ha exposat quina és la filosofia i la cultura que hi ha darrere del DEFC i la importància que suposa per al Col·legi poder conscienciar la societat sobre un valor imprescindible com són els hàbits saludables. El Col·legi vol ser un agent protagonista en aquesta promoció preventiva de la salut. Així, ha volgut mostrar "agraïment per la presència dels convidats" i les institucions que representen i ha recordat el paper el Col·legi, que "és fer arribar a la població que l'Educació Física és una activitat vital, rica, i amb competències per a tota la vida".

Donant encara més valor a l'acte, també s'ha volgut fer referència precisament a la matèria i l'assignatura d'Educació Física, que és el motiu de tot el desplegament del DEFC arreu de Catalunya, i per això hi ha participat el Dr. Josep Solà Santesmases (col. 5413), professor a Blanquerna-Universitat Ramon Llull, que s'ha referit al futur currículum d'Educació Física que s'haurà d'implantar el curs 2022-23, amb les seves llums i ombres.

Com a cloenda de l'acte, que no solament ha tingut un caràcter presencial, sinó que s'ha pogut seguir telemàticament per Youtube, on també es podrà visionar, s'ha llegit el Manifest del DEFC, en la veu de Sònia Serratosa Grassot (col. 57760), coordinadora de la Delegació del COPLEFC a les Terres de l'Ebre, i d'Arnau Querol, en representació de l'alumnat d'EUSES Terres de l'Ebre, que és un  dels vuit centres de tot Catalunya que ofereixen aquestes estudis universitaris.

Per veure l'acte sencer: enllaç.

Per llegir el dossier del DEFC 2021: enllaç.

PresentacioInstitucional-DEFC22-02.jpg (305 KB)
D'esquerra a dreta: Carmen Ercilla, Joan Lluís Barberà, Pere Manuel, Adam Tomàs, Montserrat Perelló i Xavier Nadal.
PresentacioInstitucional-DEFC22-03.jpg (268 KB)
D'esquerra a dreta: Xavier Nadal, Montserrat Perelló, Pere Manuel, Adam Tomàs i Joan Lluís Barberà.També pots llegir aquesta notícia a:
CMD-PresentacioDEFC22.png (272 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.