Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC té contactes amb tot el municipalisme

La interlocució amb l'ACM arrodoneix la defensa de la professió en clau de món local

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) compta amb 938 ajuntaments associats, tots els 42 consells comarcals del país i les 4 diputacions, dades que pràcticament la converteixen en "la casa" de tot el municipalisme català. Per això, després dels contactes inicials que es van haver de posposar a causa de la pandèmia, ara la trobada del COPLEFC amb l'ACM suposa tancar el cercle dels contactes amb el municipalisme i, especialment, la possibilitat de col·laborar en defensa de la professió, tenint en compte la importància de l'oferta pública que té capacitat de generar l'Administració local en el nostre sector.

De la mateixa manera que la relació amb la Federació de Municipis de Catalunya suposa un impuls rellevant per donar a conèixer els requisits i les característiques de les i els professionals que  poden ocupar els llocs de treball que es convoquin, tal com ja vam informar, ara es fa un nou pas endavant en aquest àmbit de l'Administració local del país.

En la reunió mantinguda el dia 27 d'octubre entre el COPLEFC i l'ACM a la seu d'aquesta, si d'una part hi havia Pere Manuel i Gutiérrez (col. 8570), com a president del Col·legi, l'interlocutor de l'ACM també va ser-ne el president, Lluís Soler i Panisello, que alhora és l'alcalde de Deltebre. Més enllà de continuar afermant el coneixement de les entitats respectives, la trobada va posar damunt la taula el desig que això es concreti en un conveni de col·laboració i aprofitar-ho per facilitar la tasca en benefici de totes dues parts.

La reunió també va posar en relleu la capacitat i la voluntat de col·laboració amb vista al primer semestre de l'any vinent, en un apartat molt significatiu com és la formació que des de l'Associació s'ofereix al conjunt del col·lectiu que està distribuït pel seu gran nombre de consistoris adscrits, un col·lectiu que no solament ha de ser caire polític, sinó especialment de personal tècnic, veritable protagonista de la redacció de les convocatòries de personal i de contractació.

Les qüestions de què pot tractar aquesta formació, doncs, seguiran la línia d'acord amb el marc legal establert amb la Llei 3/2008, de l'exercici de les professions de l'esport a Catalunya, així com també tota la jurisprudència que ja s'ha acumulat a través del TSJC. Però anant més enllà, pot incloure altres aspectes, com podria ser el debat sobre els problemes i les dificultats que sorgeixen a l'hora de fer activitat física i esportiva als espais públics.

Reunio-ACM-20221027.jpg (161 KB)
Un moment de la reunió amb els presidents de l'ACM, Lluís Soler, i del COPLEFC, Pere Manuel (al centre), acompanyats per Lluís Corominas (Fundació ACM) i el company Xavier Nadal (a la dreta de la imatge).

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.