El COPLEFC Emprèn ja té <i/>start-up</i> 2019
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC Emprèn ja té start-up 2019

Després de la reunió del Consell Assessor, un projecte emprenedor seguirà el procés per esdevenir realitat

L'aposta del Col·legi en la promoció de l'emprenedoria, que es concreta en el programa COPLEFC Emprèn, està generat des de la complicitat amb el conjunt de col·legiats, la inquietud dels quals reclamava una resposta favorable del Col·legi. Tal com ja vam informar (llegiu aquí i aquí), es tracta d'un programa que camina amb pas ferm, és a dir, sense l'obligació de fer-ho ràpid, ara bé, amb el desig d'arribar lluny, que vol dir promoure empresa, generació de valor i capacitat de crear capital, tant humà com econòmic.

La fermesa del camí emprès és possible si se segueix acompanyat, un dels lemes fonamentals i de les raons de la vinculació del COPLEFC amb els seus membres. Per això el programa es va emprendre en companyia de Xarxa Capital (xarxa d'inversió participativa en el sector de les ciències de l'activitat física i de l'esport) com a col·laborador principal, i així mateix amb agents de la significació i rellevància com són el Col·legi d'Economistes de Catalunya, la Facultat d'Economia i Empresa (Universitat de Barcelona), l'ADECAF (associació d'empresaris de clubs catalans de fitnes), TradSport (publicació altaveu i coneixedora del sector comercial esportiu), la Secot (associació de sèniors coneixedors del món de l'empresa i l'emprenedoria), SportMas (plataforma comercial de proveïdors per als detallistes esportius) i Barcelona Activa (agència municipal de llarga trajectòria emprenedora), juntament amb noms individuals de gran reconeixement en el sector, com  Francesc Solanellas, el dissenyador i professional de la comunicació corporativa Diego Fernández (Brand and Motion Design), el gabinet legal Salomó & Bonet-Godó, la consultora Llorente y Cuenca, i  Wellness & Sport Consulting (empresa de formació i consultoria referent del sector del fitnes).

Amb l'anàlisi dels projectes presentats i prèviament seleccionats en la reunió del dia 11 de novembre a l'Edifici Media-TIC, en ple Districte 22@, els integrants del Consell Assessor van arribar a la decisió que el 2019 el projecte EVIX, presentat per Nil Oleaga Ortega (col. 59013), juntament amb Marc Millet i Lucas Llobet, es beneficiarà dels continguts del COPLEFC Emprèn.

Els fonaments de COPLEFC Emprèn

Les bases del programa d'emprenedoria del COPLEFC es fonamenten en tres pilars: formació, xarxa i finançament.

Respecte del primer pilar, el projecte seleccionat seguirà un complet programa formatiu adreçat a dotar els integrants d'EVIX d'eines de gestió empresarial mitjançant píndoles formatives especialitzades en el sector esportiu. Pel que fa a l'aprofitament de la xarxa o networking, el Col·legi aplega més de 5.000 membres, entre els quals destaquen nombrosos professionals amb una llarga experiència en el negoci de l'esport que s'implicaran en accions concretes de mentoratge o mentoring. I en el cas del finançament, després de finalitzat el programa formatiu i de mentoring, Xarxa Capital ha dissenyat una ronda de finançament oberta per a la cerca de finançament privat que desitgi participar en el futur del projecte empresarial.
CoplefcEmpren-Guanyadors-EVIX-558.jpeg (323 KB)
Emprenedors que van presentar el projecte EVIX, amb Nil Oleaga (col. 59013) al centre

Què és EVIX?

Segons el Baròmetre de la Bicicleta 2018, el ciclisme és l'esport més practicat a l'Estat espanyol, amb prop de 7 milions de ciclistes a les carreteres. Però del costat negatiu, s'hi produeixen més de cent mil accidents de consideració diversa. L'última dècada a tota la Unió Europea hi ha hagut gairebé 30.000 ciclistes morts, i als Estats Units, els accidents que s'hi produeixen tenen un cost de 4 bilions de dòlars. En qualsevol cas, el resultat d'aquesta situació deriva en moltes lesions, i una de les més greus i sovintejades és la lesió medul·lar. De fet, un accident amb bicicleta presenta una probabilitat alta, que se situa al voltant del 20%, que sigui al cap i, doncs, amb afectació cervical.

EVIX vol posar-hi un avantatjós remei tècnic. Per això ha ideat el primer casc amb airbag per a ciclistes, totalment integrat a la part posterior, lleuger i confortable perquè no presenta interferències per a l'usuari i, sens dubte, redueix les probabilitats de tenir una lesió cervical i/o medul·lar.

Per a més informació sobre COPLEFC Emprèn: fes clic aquí.

Per a més informació sobre EVIX: fes clic aquí.