Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Aclariments respecte de l'exercici professional

Aclariments respecte de l'exercici professional dels col·legiats/associats, ateses les noves restriccions en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 al territori de Catalunya

Davant els dubtes generats per la publicació de la  Resolució SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, i un cop analitzada pels nostres assessors jurídics, el COPLEFC fa els aclariments següents:

  1. Poden seguir exercint amb normalitat aplicant de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat establertes per fer front a la COVID-19:

  • Aquells col·legiats que estiguin desenvolupant el seu exercici professional centrat en serveis professionals d'entrenament personal dirigit a readaptar, reentrenar i/o reeducar població de caràcter especial, com són les persones grans (tercera edat), persones amb discapacitat i persones amb patologies, problemes de salut, lesions i patologies o similars (diagnosticades i/o prescrites per un metge) que es realitzen en centres d'entrenament, centres de readaptació física, centres de fisioteràpia, centres sociosanitaris o altres centres anàlegs, tal com estableix l'article 6 de la Resolució. La prestació de serveis s'ha de fer, en la mesura que sigui possible, sense contacte físic amb els clients.

Cal exigir a tots els clients que estiguin en aquestes circumstàncies, que aportin l'informe mèdic corresponent de la/les patologia/es.

  • Aquells col·legiats/associats que estiguin desenvolupant l'exercici professional com a entrenadors personals a l'aire lliure, sempre que no se superin les 6 persones, tal com estableix l'article 5 de la Resolució. La prestació de serveis s'ha de fer, en la mesura que sigui possible, sense contacte físic amb els clients.

 

Els serveis jurídics del Col·legi defensaran aquells col·legiats/associats que en l'exercici de la seva professió, concretament en aquests dos supòsits, puguin ser denunciats.

  1. Respecte del tancament d'instal·lacions, equipaments esportius i gimnasos, atès l'article 9 de la Resolució, que indica: "se suspèn l'obertura al públic de les instal·lacions i els equipaments esportius, a excepció dels centres de tecnificació i rendiment esportius, tant de titularitat pública com privada, així com de les instal·lacions i equipaments esportius que hagin d'acollir entrenaments i competició professional, estatal i internacional", el COPLEFC s'ha adherit a la interposició del recurs contenciós administratiu contra la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, dels consellers de Salut i d'Interior de la Generalitat de Catalunya, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al  territori de Catalunya, i a la petició de mesures cautelars d'urgència.

 

Per tant, mentre no es resolgui aquest recurs, les instal·lacions, els equipaments, gimnasos i centres d'entrenament, pilates, ioga i/o centres anàlegs on es faci alguna activitat física i esportiva, hauran de romandre tancats.

Per a altres dubtes o aclariments, no dubteu a posar-vos en contacte amb el Col·legi enviant un correu a coplefc@coplefc.cat. El nostre equip tècnic i jurídic està a la vostra disposició sempre, també en aquesta situació d'excepcionalitat sanitària. Ara és un moment d'estar més units que mai, perquè som del mateix equip!

Comunicat del COPLEFC: enllaç.

SomdelMateixEquip-01.jpg (116 KB) SomdelMateixEquip-02.jpg (148 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.