Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

... I reunió amb el conseller d'Educació

03/11/2021

Educació Barcelona

Després de la trobada amb el Departament de Salut, el COPLEFC busca sinergies amb Educació

Durant el mes d'octubre, una altra de les reunions importants que va dur a terme la Junta, encapçalada per Pere Manuel i Gutiérrez (col. 8570) com a president, va ser la que va tenir lloc el dimarts dia 19, a la seu de la Conselleria d'Educació, en què l'interlocutor van ser el mateix titular del Departament, Josep Gonzàlez-Cambra, acompanyat per la secretària general de Polítiques Educatives, Núria Mora. Malgrat que el col·lectiu de professionals de l'activitat física i de l'esport amb el pas del temps ha anat evolucionant, la realitat constatable és que el gruix es continua dedicant a l'educació. Per això mateix, el Departament d'Educació s'ha de mantenir com un altre dels col·laboradors necessaris per facilitar que Catalunya gaudeixi d'una Educació Física escolar de qualitat, la qual cosa té i tindrà en el futur implicacions evidents en una ciutadania educada físicament parlant, és a dir, amb hàbits saludables, perquè l'Educació Física és una matèria que educa per a tota la vida i amb tots els beneficis que comporta.

Tal com ja va passar amb Salut, es va aprofitar l'oportunitat per fer les presentacions formals amb el nou conseller i exposar-li les funcions del COPLEFC com a col·legi professional i la voluntat i el desig, com a defensor de tot el col·lectiu dels esmentats professionals, de facilitar la incorporació al Col·legi dels mestres d'Educació Física.

Així mateix, el COPLEFC va arribar a la reunió amb els deures fets i amb propostes específiques per a la millora de la qualitat i la promoció de l'Educació Física, l'activitat física i l'esport als centres educatius, com ara el foment de les pauses i els hàbits saludables, o les activitats esportives extraescolars i la transversalitat amb  Salut i SGEAF en el camí d'aconseguir "centres educatius actius". Una altra petició va ser el suport de la Conselleria en la jornada de presentació dels resultats de la recerca pel Col·legi centrada en El paper de l'especialista d'Educació Física a l'escola del segle XXI. No cal dir que també va tornar a aparèixer la carpeta sobre dedicació horària a l'Educació Física en tots els nivells educatius.

Un altre tema de preocupació per al COPLEFC és la Borsa de Treball del Departament pel que fa als interins. En aquest tema, es va expressar la disconformitat sobre qui pot accedir a impartir l'assignatura d'Educació Física, especialment des del convenciment que no garanteix la seguretat dels alumnes segons qui hi sigui admès, senzillament pel currículum formatiu que aporti i, per tant, es va demanar que sigui d'accés exclusiu per als llicenciats/graduats en CAFiE. Una llista llarga, doncs, de qüestions de gran contingut que s'hauran d'anar tractant i treballant per acostar posicions i aconseguir els millors resultats.

Igualment, es van posar com a matèries de col·laboració productiva, compartir la tasca conjunta de difusió i impuls del Dia de l'Educació Física al Carrer (DEFC); en aquest sentit, ja es va començar anunciant la data de la propera edició, que serà el  27 d'abril de 2022, un projecte que amb la implicació directa del Departament d'Educació encara seria més exitós a Catalunya. Un suport que també té a veure amb la voluntat que tot l'univers de l'educació física al món escolar respongui a la qualitat que des del COPLEFC s'està desenvolupant i impulsant per mitjà del Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català, a partir de tota la incidència que pot tenir en les empreses que presten servei en horaris extraescolars.

Certament, la vinculació i la importància del sector educatiu comporta una llarga llista de matèries que es poden conèixer en l'acta de reunió, que es pot llegir en aquest enllaç.

Llegeix l'acta de la reunió en aquest enllaç.

ReunioDeptEducacio(21-10-19)-04.jpeg (312 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.