activitat-fisica-i-salut-4 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Promoció CIMTI d'estils de vida saludable

El COPLEFC promou la recerca i col·labora amb entitats en favor dels estils de vida saludables

La relació del COPLEFC amb el Departament de Salut i amb entitats dedicades a la promoció d'estils de vida saludables des de diversos angles ve de lluny, com és el cas del conveni existent  amb la Fundació TIC Salut Social, que té en la seva xarxa més directa el Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI). El COPLEFC també dona suport a la recerca i a l'emprenedoria, per això ara ens unim a la difusió de la Crida Repte CIMTI 2022, que es basa en la Promoció d'estils de vida saludables, d'acord amb l'estratègia 2021-2025 del Pla de Salut elaborat pel mateix Departament de Salut.

Si tens un projecte tecnològic innovador que pugui millorar l'estil de vida saludable, des del CIMTI t'ajudaran a implementar-lo i a poder arribar al mercat. De les propostes rebudes, se seleccionaran cinc projectes, que rebran suport amb serveis valorats en 85.000 euros, amb l'objectiu d'accelerar el seu desenvolupament i crear impacte.

La Crida Repte CIMTI està dirigida a propostes amb equips multidisciplinaris que solucionin un repte específic, determinat pels agents del sistema de salut i social de Catalunya. La Crida Repte CIMTI 2022, Promoció d'estils de vida saludables, està enfocada a propostes sobre qualsevol de les dues temàtiques següents:

1.- Promoció d'hàbits saludables per a la ciutadania des d'una visió holística, a través de la formació i les eines d'acompanyament per una major motivació i adherència.

2.- Promoció del coneixement holístic envers els hàbits de vida saludable per part dels professionals de la salut a través d'eines de formació i de suport.

S'hi pot aplicar fins a l'11 d'agost de 2022.

Més informació sobre els serveis del CIMTI i les bases de la convocatòria en aquest enllaç

Què és el CIMTI?

El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores  (CIMTI), va va néixer el 2016 per millorar l'índex de transformació de la recerca científica en innovació al nostre país. Per això el CIMTI reforça les estructures, els processos i les polítiques d'innovació d'alt impacte sanitari i social.

L'entitat promotora del CIMTI és Fundación LEITAT, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), i amb una aliança estratègica amb el CIMIT de Boston, el Healthcare Living Lab Catalonia (HCLLC) i l'esdeveniment Healthio de Fira de Barcelona.

El COPLEFC i la Fundació TICSS

El 4 de maig de 2021 la Fundació TIC Salut Social (TICSS) i el COPLEFC van signar el conveni de col·laboració mútua fins al 2026, amb la intenció d'identificar, definir, coordinar i executar projectes i actuacions conjuntes que aportin un valor diferencial en l'ús de les TIC a l'àmbit de la salut com a estratègia de suport a la gestió de serveis sanitaris.

Un exemple són les Jornades Mobilitza't Apptivitat Física, organitzades pel propi COPLEFC i en les quals la Fundació TIC Salut Social va participar presentant la necessitat d'establir consciència en l'ús d'aquestes eines de mobilitat i presentant el treball que s'està duent a terme des de l'Oficina mHealth de la Fundació, on l'acreditació d'aplicacions representa una feina activa i necessària.
Crida Repte CIMTI 2022_1.png (209 KB)


Notícies relacionades amb les TIC i la innovació per a la salut:

Mobile Week Barcelona

Apptivitat Física

El COPLEFC a la Mobile Week Barcelona

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.