Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Mobile Week Barcelona

Com el mòbil ens pot fer més actius? Mobilitza't, Jornades d'Apptivitat Física

Finalment, després de l'ajornament provocat per la vaga general, el divendres 1 de març, va tenir lloc a l'INEFC Barcelona, en aquest cas en la tercera edició, la jornada Mobilitza't Apptivitat Física, que en enguany a més a més es va presentar amb una solució innovadora, perquè va incloure un taller pràctic després de les ponències.

Abans de la primera ponència, Pere Manuel, com a president del Col·legi, i José Sallent, en qualitat de director de la Fundació TicSalut Social, totes dues entitats col·laboradores, juntament amb el propi Mobile Week Barcelona i l'INEFC, van donar la benvinguda als assistents i van obrir l'acte. Després "Les noves tecnologies i el mercat de l'activitat física" va ser el motiu d'una exposició magistral sobre el present de la salut digital i l'activitat física, a càrrec del Dr. Jordi Serrano, CEO d'Universal Doctor i consultor en salut digital de l'OMS, considerat una de les cinquanta persones més influents en salut digital mHealth al continent europeu.

Com a aspectes rellevants de la intervenció, cal destacar que l'ecosistema de la salut digital és enorme i que pràcticament un 80% dels professionals de la salut desconeixen tot el que actualment s'està presentant al sector. Igualment, que la transformació digital és una realitat i moltes empreses comencen a assumir-la davant la demanda de la mateixa societat, perquè donar-hi l'espatlla no solament els faria restar en desavantatge, sinó pròpiament quedar al marge del mercat, tal com explicava Serrano.

Una altra idea assenyalada és que l'activitat física és un camp que ara mateix necessita professionals del nostre sector per consolidar no solament una oferta escaient, sinó també a fi de posicionar-se correctament a l'ecosistema de la salut digital.

Tot seguit, Emilio Risques, responsable del programa d'acceleració TEKAN-TEN i vicepresident d'Innovació i Nous Negocis de l'empresa Asics, va exposar les raons per què una empresa esportiva com aquesta va decidir fer el pas al món digital. I com a conseqüència, la companyia japonesa pionera en R+D va decidir impulsar un programa de suport a startups per desenvolupar productes relacionats amb el sector esportiu, ja siguin serveis, tèxtil... O sigui, un projecte excitant per a qualsevol professional del sector que se senti emprenedor.

Seguint el programa, es van donar a conèixer diverses aplicacions mòbils sobre running. Concretament es van presentar tres propostes de valor sobre l'entorn digital: Garmin, representada per Johann Blanco; Jesús Mora, que representava Entrenar.me i Iván Lorca, per donar veu al cas d'Iwopi.

Garmin és una empresa important pel que fa a ginys de polseres, rellotges, etc., però la seva representant també va donar a conèixer el ventall de serveix de què disposa per professionals per al control i el seguiment d'esportistes, fins i tot alguna eina per a l'empresa saludable que ara mateix està funcionant. Des d'Iwopi es va presentar als assistents un model de negoci amb l'objectiu de canvi d'estils de vida tot promovent l'activitat física (com ara caminar o córrer) i en què els participants ajuden a assolir reptes socials aportant els seus quilòmetres assolits; un projecte actualment en fase pilot i que aviat arribarà al mercat. Finalment, Entrenar.me també va presentar una plataforma on qualsevol professional pot ser visible en un entorn digital i presentar els seus serveis a la comunitat.

Després de les exposicions, els assistents van poder aprofitar la pausa i cafè per provar dues solucions tecnològiques que s'havien presentat al Mobile World Congress. Com per exemple, uns dispositius que permeten tenir dades en temps real de la força realitzada per l'usuari. També van poder fer ús d'una estoreta "intel·ligent" capaç de detectar mitjançant sensors tot el moviment que s'hi faci al damunt, que la converteix en una eina ideal per al balanç de posició o gimnàstiques suaus.
2019 03 01 COPLEFC Mobilitza't, Apptividad fisica (7).JPG (247 KB)  2019 03 01 COPLEFC Mobilitza't, Apptividad fisica (16).JPG (261 KB)

2019 03 01 COPLEFC Mobilitza't, Apptividad fisica (10).JPG (282 KB)  2019 03 01 COPLEFC Mobilitza't, Apptividad fisica (13).JPG (336 KB)

2019 03 01 COPLEFC Mobilitza't, Apptividad fisica (102).JPG (164 KB)  2019 03 01 COPLEFC Mobilitza't, Apptividad fisica (130).JPG (280 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.