Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Molta Apptivitat física a la Mobile Week Barcelona

La tecnologia al servei d'una vida més saludable es concreta en projectes innovadors per estar actius

Una setmana abans de la celebració del GSMA Mobile World Congress, la Mobile Week Barcelona (mWeekBCN) va oferir una programació transversal amb més de 120 activitats gratuïtes en prop de 90 espais de tota la ciutat. En conjunt van ser ponències, xerrades, taules rodones, exposicions d'art, tallers i jornades, amb la intenció d'afrontar els reptes, els límits i les oportunitats de la transformació digital.

El dijous 22 de febrer, emmarcat en els diàlegs sobre els hàbits saludables “Tecnologia per viure millor avui i demà”, es va organitzar la jornada Mobilitza't, Apptivitat física. Com els mòbils ens poden fer més actius a les instal·lacions de la Fabra i Coats-Fàbrica de Creació, concretament a l'Espai Josep Bota. La jornada era organitzada pel COPLEFC i el Mobile World Capital, amb la col·laboració de la Fundació TicSalut.

La jornada va posar de manifest les tendències en l'àmbit de l'activitat física i les noves tecnologies, en què s'estan desenvolupant diverses propostes, tant adreçades al client final com al mateix professional perquè disposi d'eines d'ajuda en la seva feina.

FabraCoats180222-05.jpg (1.45 MB)El Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport, en col·laboració amb TicSalut han dut a terme aquesta jornada com un espai de debat sobre aquesta tendència i sobre la posició dels professionals de l'activitat física i l'esport, així com de reflexió sobre la necessitat de regulació d'aquestes mateixes eines.

L'obertura de la jornada va ser a càrrec del president del COPLEFC, Pere Manuel, que va fer referència al conveni signat amb la Fundació TicSalut, tot adherint-se a l'objectiu comú de defensar una regulació d'aquestes noves tecnologies per als professionals del sector i esperonant-los a no tenir pot a treballar en aquest sector emergent.

La primera ponència, de Joan Cornet, director d'ECHAlliance, va posar en context l'activitat física en l'àmbit mHealth, i ho va fer amb un missatge clar: “La tecnologia ens ajuda i molt, però per si sola no genera canvi, sinó que és la persona que hi ha darrere la que hi aporta valor”.

Tot seguit es va presentar una taula rodona en la qual es van donar a conèixer diverses propostes que provenien del camp universitari, com Fitlab, presentada pel Dr. Lluís Capdevila de la UAB, i Divina Farreny i Gemma Espigares de la Universitat de Lleida, que presentaven el seu projecte Objectiu 10.000 passes. Tots dos projectes estan pensats per convertir-se en un suport als professionals, en oferir l'oportunitat de permetre'ls un seguiment de l'usuari amb molta més precisió i detall, a més de ser un bon recurs per als mateixos usuaris finals.

La proposta del Dr. Capdevila està orientada al rendiment, mentre que la de Farreny i Espigares s'orienta al professional de la salut d'atenció primària, ja que van oferir una visió sobre com la recerca universitària està integrant aquestes noves eines tecnològiques.FabraCoats180222-03.jpg (3.58 MB)

Tot seguit van presentar propostes, Oriol Roda, d'mHunters, i Ricardo Barbosa, de DKV. Ambdues propostes se centren en el client final. Roda, a més d'activar tota la sala amb la seva pausa activa, va mostrar com una aplicació basada en entrenaments pot generar adherència a l'activitat física. Per la seva part, Barbosa va exposar la feina que fa una empresa com DKV per conscienciar sobre els hàbits saludables mitjançant una aplicació de mòbil.

Per tancar la jornada, Carme Pratdepàdua, responsable de l'Oficina mHealth.cat va presentar el que s'està fent des de la Fundació TicSalut per impulsar, desenvolupar i facilitar l'ús de les TIC en l'àmbit de la salut, a més del que significa i com fer una homologació d'aquesta mena d'eines.

La jornada es va poder seguir a les xarxes socials, en les quals es va registrar un gran seguiment. La valoració general és que va ser una experiència molt positiva, la qual cosa fa preveure una nova edició l'any vinent. (26/02/2018)
FabraCoats180222-02.jpg (795 KB)FabraCoats180222-04.jpg (775 KB)
Diversos moments de la jornada.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.