Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Tarragona multiplica les seves activitats

26/07/2022

Tarragona

La Delegació desplega diversos fronts per guanyar visibilitat i promoure hàbits saludables

Durant el primer semestre d'enguany la implicació de la Delegació del Col·legi a Tarragona amb les institucions i entitats que promouen la salut en la societat ha estat un dels principis de l'activitat desplegada, juntament amb la defensa del col·lectiu i la lluita contra l'intrusisme. Igualment, s'ha col·laborat amb la Delegació de Terres de l'Ebre, quan ha calgut, perquè el COPLEFC vol concebre les delegacions com a espais propis, però no estancs. Sergio Lou Mercadé (col. 10844), com a delegat, i Dídac Bru García (col. 62852), en qualitat de coordinador, han buscat i trobat fórmules per fer COPLEFC i esperonar el col·lectiu territorial a compartir aquest sentiment de pertinença.

Entre les activitats destacades de la Delegació durant el primer semestre, cal esmentar reunions de treball, assistència a actes, intervenció a un programa de ràdio, xerrades a futurs professionals, però també la signatura de convenis de col·laboració fruit d'una tasca prèvia de buscar i trobar la sintonia adequada per treballar en una mateixa direcció. Unes activitats de convenciment per arribar a acords que són fruit d'un bon posicionament personal i de la marca COPLEFC com a educadors físics esportius que podem treballar amb altres professionals compartint objectius de salut física, emocional i social.

El resultat de tot això és la presència del  COPLEFC al Consell Municipal de Salut de l'Ajuntament de Tarragona, l'organització d'actes gràcies a un conveni amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs, la possibilitat de fer sentir el parer professional en el si del Col·legi de Farmacèutics del territori respecte dels anabolitzants i els seus perills, la presència al programa Tarragona Saludable que durant el mes d'abril fa moure la població de la ciutat, reunions per a possibles iniciatives i signatura d'un conveni amb el Col·legi Oficial de Metges  de Tarragona, o la implicació en activitats també amb entitats de Salou, entre d'altres. Unes intervencions que se sumen a les que ja venen de la trajectòria precedent, que posen en relació la Delegació amb consells esportius de la demarcació.

La Delegació també ha assumit enguany la difusió del Col·legi als centres on hi ha futurs professionals, concretament als alumnes d'EUSES a Amposta (com dèiem, com a suport a Terres de l'Ebre) i als alumnes de l'Institut Cal·lípolis, on s'imparteixen cicles formatius de grau superior. I igualment s'ha sumat a activitats de caràcter general, com per exemple les reunions corresponents al Segell de Qualitat i, evidentment, una fita ja tradicional a la ciutat de Tarragona com és la celebració del DEFC.

Des de Tarragona també s'han generat continguts que s'han ofert a la resta del col·lectiu, com va ser l'oportunitat d'una sessió de COPLEFC Aula amb Jordi Abella Redondo (col. 9752) com a ponent. Perquè tal com destaca Dídac Bru: "Estem contents de la capacitat de treball amb altres col·lectius professionals que anem trobant, així com també de la tasca que fem des dels grups als quals hem estat convidats de les diverses administracions". Però com a nota personal, com a coordinador, posa en relleu especialment "la significació del DEFC, enguany a la plaça Corsini, i tot el mes d'abril amb el Tarragona Saludable".

Un altre front que es treballa des de la Delegació de Tarragona és la cohesió i el sentiment de pertinença entre el col·lectiu de professionals que hi ha a la demarcació, una tasca que ara té una altra dimensió, ja que es tracta d'un grup d'uns 370 professionals, un nombre que ha minvat amb la presència de la Delegació de les Terres de l'Ebre i la derivació dels companys i companyes que els pertoquen. En aquesta qüestió és fonamental l'existència del canal de comunicació telemàtica que permet Whatsapp. Perquè com afirma Sergio Lou: "El COPLEC Tarragona té el seu canal obert, només cal enllaçar-hi". Es pot fer aquí.

ALGUNES NOTÍCIES DEL SEMESTRE

El COPLEFC, membre del Consell Municipal de Salut de Tarragona: enllaç.

Suma't a les iniciatives saludables d'abril: enllaç.


Delegació
Sergio Lou Mercadé, delegat
Dídac Bru García, coordinador
Atenció col·legial:
-Presencial: amb cita prèvia. Tarragona
-Telefònica: 664 306 599
-A/e: tarragona@coplefc.cat

{{galeria}}

(1) Participació a Tarragona Saludable. (2) Programa col·laboració amb el Col·legi de Psicòlegs. (3) La Delegació forma part del Consell Municipal de Salut de Tarragona. (4) Sergio Lou davant el micròfon radiofònic. (5) Signatura del nou conveni COPLEFC-COOP, amb Sergio Lou i Eva Llatser, presidenta el Col·legi de Psicòlegs. (6) Un moment d'activitat física per a la plaça Corsini.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.