Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Activa't i suma't a les iniciatives saludables d'abril

El COPLEFC recorda i impulsa cites saludables: DMAF, Tarragona Saludable, Gasol Foundation i, és clar, el DEFC

Amb l'arribada de la primavera a l'hemisferi nord, floreixen una sèrie d'iniciatives saludables, en algunes de les quals el COPLEFC té protagonisme directe, com és el Dia de l'Educació Física al Carrer (DEFC) per tot Catalunya el 27 d'abril, o la participació de la nostra Delegació en el seguit d'actes de Tarragona Saludable en aquesta capital. Una altra cita imprescindible arriba el 6 d'abril amb el Dia Mundial de l'Activitat Física (DMAF), una oportunitat que admet la connexió amb el DEFC, per sumar mútuament voluntats i participacions, ja que totes dues propostes comparteixen objectius. I també és una iniciativa de primer ordre la Jornada Actívate que ha organitzat la Gasol Foundation, que aplega acadèmics, esportistes i divulgadors que reflexionaran sobre el paper de l'activitat física en la nostra salut. Tot suma i tots podem sumar per viure de manera saludable.

El COPLEFC fa DEFC i Tarragona Saludable

DEFC2022-Capçalera.png (301 KB)Pel que fa a les activitats organitzades des del COPLEFC, el nostre DEFC té un espai propi que incorpora la més absoluta actualitat, amb el comptador i la distribució territorial dels centres que sortiran al carrer, a més d'un blog específic i material per poder fer un DEFC al més lluït possible. Visita el DEFC.cat i posa't al dia. S'hi pot conèixer el Manifest del DEFC, per llegir-lo individualment, però també de manera col·lectiva com a cloenda de l'activitat programada. Per cert, ¿ja has decidit d'incorporar-hi pauses saludables per a tot el professorat?, i quin serà el programa de la classe al carrer?... Tot sobre el DEFC al web específic: https://www.defc.cat/.

Tarragona Saludable és una denominació ben clara per indicar el que es persegueix mitjançant caminades, tallers, conferències, sessions d'activitat física, fins a un total de setze activitats repartides durant el mes d'abril. En continuarem parlant...

Dia Mundial de l'Activitat Física

DiaMundialActFisica-Gene22-Tallat.jpg (19 KB)Amb motiu del DMAF, l'executiu català s'adhereix per tretzè any consecutiu a la celebració amb el lema "Mou la vida". Així mateix, s'aprofitarà la cita per presentar la nova edició de la Guia de prescripció de l'exercici físic, que té l'objectiu de promoure l'activitat física i reduir el sedentarisme com a elements fonamentals de salut i benestar, una guia amb participació de professionals del nostre Col·legi.

L'objectiu del DMAF és promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d'aquesta pràctica respecte del sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals.

El que es proposa és fer activitats com caminar, anar en bicicleta, utilitzar les escales, nedar, ballar, marxa nòrdica, etc., i més concretament que: 1) Registreu la vostra activitat al web. De forma individual o en grup, 2) Feu difusió de l'activitat i dels missatges a les xarxes socials amb les etiquetes #DMAF2022 #moulavida#gentactiva.

Cal recordar que el 6 d'abril (DMAF) i el 27 d'abril (DEFC) no són incompatibles, ben al contrari. Els centres que surtin el dia del DEFC poden fer incrementar el comptador del DMAF, i si se surt el dia 6 d'abril, només cal inscriure's al DEFC per fer-ne augmentar la participació.

Tota la informació, aquí


Jornada Actívate

Activate-GasolFoundation.png (210 KB)Des de la Gasol Foundation també proposen la Jornada Actívate, per acabar el dia, de 19-20.30 hores, coneixent les aportacions d'experts. A més de Pau Gasol, hi prendran part la professora Susana Aznar (col·legiada del COLEF de Castella-la Manxa) i directora del grup PAFS;  María Plaza Carrasco, fisioterapeuta i  divulgadora; Carolina Marín, campiona olímpica i tres vegades campiona mundial de bàdminton; la professora Marcela González-Gross, catedràtica de la UPM, i Crys Díaz, exesportista d'elit, fisioterapeuta i divulgadora. Les inscripcions són gratuïtes, però amb places limitades. Participa de la Jornada.

I si vols, pots  conèixer la Gasol Foundation aquí.


Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.