Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

RED Global, eina de qualitat educativa internacional

10/09/2021

Educació Catalunya

RED Global, de la qual el COPLEFC és membre institucional, està dirigit per col·legiats

Creada en el si de l'INEFC l'any 2018, actualment presideix l'entitat RED Global el company Eduard Inglés Yuba (col. 13224), mentre que el secretari general i veritable ànima del projecte és Domingo Blázquez Sánchez (col. 2507). La seva raó principal de ser és, com el nom indica, crear llaços entre les institucions, associacions i entitats compromeses amb la formació i el desenvolupament de l'Educació Física i l'esport de tot el món, amb una incidència especial en l'àmbit llatinoamericà, amb el desig de multiplicar-ne la capacitat real d'influència social i, alhora, millorar la qualitat dels professionals de l'Educació Física i l'esport. Així mateix, té la voluntat de contribuir al desenvolupament i el progrés del nostre camp a través de la difusió d'investigacions d'alta qualitat i, sobretot, el reconeixement de l'excel·lència acadèmica.

Des de la seva fundació, que tot just ha complert tres anys, ja ha aconseguit aplegar més d'una quarantena de centres especialment de tota l'Amèrica del Sud i Central, a més de l'Estat espanyol, sense oblidar alguna altra institució africana, de moment. I entre les seves múltiples activitats, que inclou docència específica i publicació de continguts mitjançant la seva pròpia revista científica i altres canals comunicatius, disposa d'un Observatori Internacional d'Educació Física i Esport Escolar, des del qual s'elaboren dos baròmetres. D'una banda, EDUFIS, amb la finalitat d'aportar informació que doni compte amb rigor del nivell de qualitat de l'Educació Física, com a pas previ per poder fer les intervencions necessàries als països que siguin motiu d'anàlisi. I l'altre baròmetre, DXTESC, segueix el mateix plantejament, per bé que orientat específicament a l'àmbit escolar.

En aquest context, el mes de juliol passat RED Global, mitjançant el Dr. Domingo Blázquez, i el Consejo COLEF, van signar un conveni de col·laboració per promoure la recerca i l'intercanvi d'informació, com a passos necessaris per poder promoure el progrés de l'educació física i l'esport escolar a nivell estatal i mundial, des d'una actitud i amb plantejaments científics. El Consejo COLEF, en aquest sentit, també va posar èmfasi en el desig de permetre la col·laboració amb el seu OEEFDE (Observatori Espanyol d'Educació Física i Esport Escolar).

Tota la informació de RED Global: enllaç.

RedGlobal-DomingoBlazquez-02.png (518 KB)
Moment de la signatura de la col·laboració entre RED Global, mitjançant Domingo Blázquez, secretari general (esquerra), i el Consejo COLEF, representat pel seu president, Vicente Gambau.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.