Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

13 de juliol de 1981, primeres passes del COPLEFC

16/07/2021

Catalunya

Quarantè aniversari de constitució del COPLEFC, mitjançant el Reial Decret 2353/1981 (BOE 22-10- 1981)

El COPLEFC ja té una llarga història, ni més ni menys que quaranta anys. I com tota institució històrica, no ha estat mancada de vicissituds, algunes d'atzaroses i moltes d'altres plenes d'èxits, un gran i llarg bagatge que li ha permès arribar on és ara mateix i ser el que és com a col·lectiu. I malgrat que una cosa va ser la data inicial del text normatiu i una altra la publicació legal, des del Col·legi no podíem passar l'avinentesa de recordar aquell moment fundacional, la base de tot el que entre tothom s'ha anat construint i de què es gaudeix ara mateix. Des d'aquesta mateixa notícia ja es pot avançar que enguany està previst celebrar-ho conjuntament amb el COLEF del País Basc i el mateix Consejo COLEF, en unes activitats que ja s'aniran donant a conèixer al voltant de l'altra data emblemàtica que va suposar la publicació al BOE el 22 d'octubre de 1981, en el qual el nom originari que va rebre el COPLEFC era el de Col·legi de Professors d'Educació Física de Catalunya.

Tot seguit es presenten diversos documents històrics que permeten fer una encuriosida i senzilla mirada enrere, una aturada al camí per comprendre, des de la perspectiva i la distància temporal, tot el que ha recorregut la nostra professió, que avui dia ja té un nom que volem que sàpiga tothom: el Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport de Catalunya, és a dir, el de les i els educadors físics esportius (EFE).

Així mateix, convidem a recuperar la celebració dels vint-i-cinc anys, recollida a la nostra publicació col·legial Docusport, en un acte que va aplegar a l'INEFC Barcelona els diversos presidents que hi havia hagut fins aleshores i que va suposar una trobada multitudinària festiva i plena d'il·lusió amb la vista posada en el futur, un futur que continua amb moltes expectatives i que és a les nostres mans, de cadascuna persones membres del COPLEFC.

{{galeria}}

Es pot llegir la celebració del 25 anys en aquest enllaç.
Entrevista a qui va ser el primer president del COPLEFC: enllaç.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.