gestio-i-economia-esport-3 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Premi de Reconeixement a la Trajectòria Professional

Mariona Corbella (col. 5379), que té una llarga vinculació amb la professió, és la premiada

Després de tot el procés previst en la convocatòria de la segona edició del Premi COPLEFC de Reconeixement a la Trajectòria Professional, la Junta de Govern ha atorgat la distinció a la companya Mariona Corbella Virós. Després d'aquest reconeixement, que tindrà el seu acte públic en la propera Assemblea que s'ha de celebrar el 2024, Mariona Corbella ha estat presentada com la candidata del COPLEFC al premi que, per la seva banda, cada any proposa el Consejo COLEF, que igualment guardona un professional col·legiat en l'àmbit de tot l'Estat.

Algunes dades de Mariona Corbella

Llicenciada en Educació Física per l'INEFC de Barcelona, promoció 1983-1988, ha ampliat formació amb diversos programes de Direcció i Gestió d'ONG i de lideratge i innovació social a ESADE. Actualment és la directora de la Fundació Esportsalus i vicepresidenta tercera de Gestió Esportiva i Acció Social del Centre Excursionista de Catalunya (CEC); també col·labora de forma voluntària amb altres entitats esportives en temes estratègics. Així mateix, té experiència docent a educació secundària i universitària.

Està col·legiada al COPLEFC des de l'any 1990 i entre els anys 1995 i 1998 va ser-ne la secretària general, entre altres vinculacions i càrrecs. L'any 2022 va guanyar el Concurs Fotogràfic del COPLEFC, amb la fotografia titulada: Dones amb recursos. Perspectiva de gènere en l'esport al Sudan (recupera la notícia).

Ha format part de diversos grups de treball d'experts en planificació esportiva local (municipal i provincial) i també nacional (amb la Secretaria General de l'Esport). Igualment, està implicada en àmbits com la innovació i l'emprenedoria en acció social i esport i en el voluntariat de gestió en l'àmbit de l'esport.

Des de la Fundació Esportsalus, presidida per un altre col·legiat, Rafa Nebot Vilar (col. 5771), en destaquen "la seva capacitat organitzativa i el seu estil de direcció humanista i de consens", com també que en la seva tasca professional "promou l'activitat física i l'esport com a eines de millora de la qualitat de vida de persones en situació vulnerable", en una trajectòria que busca afavorir el benestar personal i la inclusió social, a través de serveis d'activitat física i esport, en els col·lectius que en tenen necessitat. Així, ha dissenyat i implementat diferents programes de promoció esportiva per a persones en situació de risc i ha teixit una important xarxa de col·laboracions amb administracions, entitats, centres educatius, instal·lacions esportives, etc.

Té un interès especial en el foment de la pràctica esportiva per a dones amb circumstàncies difícils (víctimes de violència masclista, noies adolescents en risc, internes de centres penitenciaris...) i idea, promou i gestiona  programes esportius que generin experiències esportives positives i transformadores en les seves vides. En una línia semblant, dirigeix accions de prevenció de conductes no saludables en el context esportiu (límits de l'exercici físic, conductes de risc, ús inadequat de substàncies vinculades a la imatge i el rendiment, violències sexuals en l'esport...).

Si vols recordar la primera edició del Premi COPLEFC de Reconeixement a la Trajectòria Professional: enllaç.

MCorbella-PremiTrajectoriaCOPLEFC23.png (343 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.