gestio-i-economia-esport-3 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Comunicats mèdics a partir de l'1 d'abril

La comunicació telemàtica facilita no haver de presentar la baixa ni l'alta a l'empresa

Des de l'1 d'abril de 2023, s'ha establert com a novetat que les i els treballadors deixen de tenir l'obligació de presentar els comunicats mèdics de baixa, confirmació i alta mèdica a l'empresa. El metge o la metgessa lliura únicament un document amb el diagnòstic a la persona treballadora. L'empresa s'assabentarà de la baixa i dels comunicats de confirmació o alta mèdica per comunicació telemàtica de l'Institut Nacional de la Seguretat Social a l'empresa.

Per la importància d'aquesta novetat, el COPLEFC se'n fa ressò i ho comunica a tot el col·lectiu que treballi per compte d'altri.

Una mica més d'informació
El comunicat de baixa és el document que acredita oficialment la situació d'incapacitat per treballar provocada per un problema de salut. Aquest comunicat serveix per justificar l'absència al lloc de feina per motius mèdics i és imprescindible per sol·licitar i tramitar la prestació econòmica per incapacitat temporal per treballar en les situacions previstes per la llei.

El comunicat de baixa no és el mateix que el justificant de visita. El justificant de visita demostra l'assistència a un centre sanitari, però no serveix per acreditar la incapacitat per fer la feina habitual ni per justificar un temps de repòs sense treballar.

Des de l'1 d'abril de 2023, els treballadors deixen de tenir l'obligació de presentar els comunicats mèdics de baixa, confirmació i alta mèdica a la seva empresa.

Més detalls: enllaç.
20230331-NoCalenBaixes-SegSocial.jpg (286 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.