esport-i-rendiment-1 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Videojocs, e-Sports...

El COPLEFC proposa conèixer amb més detall aquests mons i possibles sinergies per a la professió

No és cap novetat parlar dels videojocs, i d'una manera més propera, cal reconèixer que ha irromput amb força tota una constel·lació del que algú anomena "esports electrònics" o més comunament e-Sports. Aquests àmbits en principi generen susceptibilitats si no directament rebuig aplicats al món de l'activitat física i esportiva. Però... ¿en tenim un coneixement suficient? ¿Sabem exactament si poden tenir-hi algun vincle? Per conèixer-ho més directament, el COPLEFC, en el marc formatiu i d'ampliació de coneixements del COPLEFC Aula, proposa aquesta vegada una conferència en la modalitat telemàtica per la plataforma Zoom, en què es parlarà sobre la qüestió i serà possible conèixer les oportunitats, els perills i el rendiment al voltant dels videojocs i els e-Sports.

Específicament, en aquesta conferència descobrirem dues veus vingudes de les illes Canàries expertes en la qüestió. Miguel Ángel Betancor exposarà el que s'entén per l'ecosistema dels videojocs i concretament els e-Sports. Per la seva part, Kevin Vázquez del Castillo (col. 64886), s'hi acostarà des les oportunitats de les i els educadors físics esportius per desenvolupar les competències professionals, tant en l'àmbit de la salut com de l'entrenament. Finalment, Ivan Bonilla Gorrindo (col. 26485) proposarà de comprendre les sinergies que es poden establir entre la preparació física i la psicologia per aprofitar tots els beneficis dels e-Sports i evitant els riscos que poden comportar per a la població que els practica.

En aquesta conferència el COPLEFC té la col·laboració de l'INEFC Barcelona, eSport Talent Canarias, el Primer Congrés de Psicologia i Tecnologia Aplicada a la Salut Mental (organitzat per l'Equip Alastrué i l'Associació Psicologia i Pedagogia per a la Salut) i la Generalitat de Catalunya.

Una vegada més, el col·lectiu col·legial podrà gaudir d'aquesta sessió de manera gratuïta, però cal inscriure-s'hi (fins al dia 26, a les 13.00 hores), per a una millor organització de la sessió.

Els intervinents

Kevin Vázquez del Castillo (col. 64886), llicenciat en Educació Física, coordinador d'eSport Talent Canarias.
Miguel Ángel Betancor, llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de La Laguna, doctor en Psicopedagogia per la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria i president de l'Asociación eSport Talent Canarias.
Ivan Bonilla Gorrindo (col. 26485), psicòleg de l'esport i la salut per la UAB, investigador de l'Institut d'Investigació de l'Esport (IRE-UAB) i psicòleg de l'esport a clubs d'esports.

Recorda:  dimarts 26 de setembre, de 19.00 a 20.30 h, a la plataforma Zoom.

Tota la informació sobre la conferència: enllaç.
ConferenciaE-Sports-INEFC.jpg (147 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.