af-turisme-medi-natural-2 Actualitat - COPLEFC
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

INEFC Pirineus, un nou centre, un nou camí

El COPLEFC també dona la benvinguda al nou centre de l'INEFC, coordinat per una col·legiada

El dia 15 de setembre passat la Seu d'Urgell va acollir l'acte de benvinguda i inici del nou curs acadèmic 2021-22 en aquest nou centre de l'organisme autònom INEFC. El COPLEFC, representat pel president, Pere Manuel Gutiérrez (col. 8570), i la vicepresidenta, Carmen Ercilla González (col. 20263), van assistir a l'acte, en què tres companys col·legiats tenien ple protagonisme des dels seus càrrecs respectius: Eduard Inglès Yuba (col. 13224) com a director de l'INEFC, Xavier Peirau Terés (col. 5712) com a director de l'INEFC Lleida i Sílvia Puigarnau Coma (col. 13551) com a coordinadora de la nova seu INEFC Pirineus. L'acte el va presidir la secretària general de l'Esport i l'Activitat Física, Anna Caula, la qual cosa demostra la significació que comporta per al sistema universitari català disposar d'aquest nou centre, a més a més especialitzat en medi natural, aprofitant l'entorn immillorable que ofereix la zona.

Igualment, van ser presents i van dirigir-se als assistents, com corresponia a un acte d'aquesta transcendència, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega; el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i el diputat de la Diputació de Lleida, Marc Baró, en representació de les institucions corresponents, que han tingut i tindran un paper rellevant en l'existència i la vida del nou centre. Finalment, també van mostrar-hi l'adhesió al projecte, el delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, i la representant territorial de l'Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat.

El nou centre té l'objectiu de convertir-se en el primer centre universitari focalitzat en la formació, la recerca i la transferència sobre activitats esportives al medi natural de muntanya i riu. I que de moment (com ja vam informar), s'impartirà a les instal·lacions del Centre Cultural les Monges, seu temporal, mentre es construeix la definitiva. L'oferta universitària per al 2021-22 es concreta en quaranta places en aquest primer curs, que posteriorment s'aniran ampliant amb la continuïtat del grau amb cursos superiors.

El lema de l'INEFC Pirineus, "Un nou centre, un nou camí", va tenir com a complement les paraules d'Anna Caula, amb referència a un projecte que "representarà un abans i un després per al territori pirinenc", al qual donarà "riquesa i vida" per la seva singularitat, a la vegada que va esmentar "l'orgull" de veure la presència destacada de noies en aquest nou grup universitari, fregant el 50% de l'alumnat.

Eduard Inglés, que durant un temps va ser coordinador de la Comissió d'Experts d'Activitat Física i Turisme al Medi Natural del COPLEFC, va expressar la seva satisfacció en "fer realitat un somni", a la qual cosa va afegir que "avui vivim la màgia de les primeres vegades. És un privilegi haver compartit aquest camí i l'aprenentatge de tot el procés amb persones molt properes, i espero que aquest somni es multipliqui i se'n creïn 40 més cada any".

Pel que fa a l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, va posar en valor l'entorn, imprescindible per a un grau d'aquestes característiques, com són els espais esportius del Parc del Segre, les pistes forestals de l'entorn i les altres instal·lacions de l'Alt Pirineu, el Pirineu i Andorra existents.

Per la seva part, Jaume Puy, rector de la UdL, va subratllar que el grau "atraurà talent a les comarques del Pirineu", i que aquesta nova realitat és un "compromís amb la qualitat" i una oportunitat perquè "el coneixement arribi a totes les persones, visquin on visquin".

També es van adreçar al públic i estudiants, Xavier Peirau i Sílvia Puigarnau, que també van tractar de qüestions més pràctiques i quotidianes.

El nou grau és certament pioner a tot l'Estat i a Europa, com ho demostra que des del primer moment ha despertat molt d'interès entre els estudiants, ja que es van rebre 567 sol·licituds per cobrir les 40 places d'aquest primer any.

Aquesta primera quarantena d'estudiants, en el seu primer dia, ja van poder conèixer les diverses instal·lacions municipals on se'ls impartiran algunes de les assignatures pràctiques del currículum: Palau Municipal d'Esports, Poliesportiu Municipal, Pista Polivalent i Camp de Futbol Emili de Vicente. A la tarda, l'alumnat va iniciar l'activitat de raid d'aventura, en la qual van participar en diverses proves: una fast-track entre la Seu i Bellestar, orientació nocturna, jocs cooperatius, rogaine d'orientació, etc.

Des del COPLEFC donem la benvinguda al nou centre INEFC Pirineus.IniciCurs-INEFCPirineus20210915-PM-CE.jpeg (349 KB)
Foto de benvinguda al nou centre INEFC Pirineus, amb els intervinents, i Anna Caula al centre (vestit vermell), i d'altres protagonistes de la "família" INEFC.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.