Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Torna el DEFC

20/01/2023

Educació Catalunya

El COPLEFC promou una nova edició del Dia de l'Educació Física al Carrer buscant-ne el màxim ressò

Després de la mobilització de l'any passat, amb 202 centres i 37.306 alumnes participants (dossier 2022), enguany el COPLEFC espera novament la mobilització de la comunitat educativa i especialment del professorat d'Educació Física per assolir els objectius principals proposats. La participació que s'ha anat assolint any rere any fan preveure, aquest 2023 amb plena normalitat sanitària, una gran participació i també difusió, gràcies a la implicació destacada del professorat i les direccions escolars arreu del país. Es tracta d'una jornada especial, en què gràcies al trasllat de l'activitat de l'Educació Física a l'espai públic, es mostra com és avui dia l'Educació Física que practiquen els infants i adolescents, i que permet a tots els agents que s'hi volen implicar: consells esportius, administracions educativa, sanitària i esportiva, municipis, empreses col·laboradores..., difondre un estil de vida saludable, un model educatiu que s'assoleix només amb la matèria d'Educació Física als centres escolars.

El DEFC té com a data pròpiament establerta el dimecres 26 d'abril, però al voltant d'aquest dia la tasca de promoció s'escamparà per les xarxes socials, tants mitjans de comunicació com sigui possible, implicació de persones referents de la societat local i nacional, per fer difusió dels valors i els continguts propis de l'assignatura d'Educació Física, una matèria que facilita un estil saludable per a tota la vida, una matèria imprescindible a la nostra societat.

Els objectius que persegueix el DEFC es poden resumir, entre d'altres, en els següents:

  • Mostrar la importància de l'Educació Física pel desenvolupament integral i integrat en totes les edats.
  • Mostrar a la societat la part de la feina realitzada a les classes d'Educació Física.
  • Promoure la necessitat d'un augment d'hores d'Educació Física al sistema educatiu
  • Fomentar la pràctica d'activitats físiques variades i en companyia pel benestar físic, psíquic i social.
  • Promoure la difusió d'activitats físiques saludables poc conegudes.
  • Transmetre els valors que la pràctica de l'activitat física ajuda a potenciar: esforç, autosuperació, cooperació, empatia.

Tot i això i més és el #DEFC2023.

Visita el web defc.cat i informa't puntualment de com va el DEFC abans, durant i després del 26 d'abril de 2023. Ja ho saps: inscriu-t'hi, avisa, surt i participa al DEFC.
DEFC2023.png (374 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.