Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

T'animes a córrer?

Després de Tens 15 minuts per a tu? ara arriba T'animes a córrer?

En el marc del Projecte EUPAP-Cat (www.eupap.org), el campus de Lleida de l'INEFC lidera el desplegament d'un model de prescripció i planificació d'exercici físic per a la salut de manera col·laborativa entre professionals d'atenció primària i educadors físic esportius (persones titulades en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport).

Atenent al context actual de crisi epidèmica, el Departament de Salut va suggerir que des del Projecte EUPAP-Cat es poguessin difondre consells i exercicis saludables per a la gent que vulgui començar a córrer, o bé que s'hi hagi iniciat un cop s'han flexibilitzat les sortides a l'exterior per fer activitat física.

Els dos primers aspectes tècnics per dissenyar exercicis són, definir bé la població a qui van adreçats i l'objectiu que es pretén aconseguir. El confinament ha provocat un canvi d'hàbits per a la majoria de persones i un augment del sedentarisme i de la inactivitat i, en conseqüència, canvis en la seva condició física.

Fins i tot en persones que s'han mantingut físicament actives durant el confinament, el canvi a sortir en exteriors per anar a córrer o amb bicicleta, fa que els patrons de moviment no siguin exactament els mateixos i el cos se'n pot ressentir. L'objectiu d'aquesta sèrie de vídeos del programa T'animes a córrer? és donar a conèixer una progressió d'activitats perquè la gent pugui gaudir de l'experiència de començar a córrer. Dit d'una altra manera, que no surti a córrer un sol dia i llavors abandoni perquè té mal, massa fatiga que desanima, o que fins i tot s'hagi lesionat.

La sèrie T'animes a córrer? ofereix un conjunt ordenat d'exercicis que, de manera eficient, serveixin per a persones no avesades a córrer l'adaptació del seu organisme i poder arribar a córrer uns 30 minuts amb goig i sense cansar-se en excés. El resultat és una proposta d'activitats per fer en una setmana normal amb orientacions de quan passar de nivell, és a dir, quan s'està llest per veure el vídeo següent.

Aprofitem l'èxit de la sèrie anterior, Tens 15 minuts per a tu?, que ja suma més de 80.000 visualitzacions als canals de Youtube del Departament de Salut, Diputació de Lleida, INEFC i COPLEFC, per combinar una proposta específica de córrer amb un complement de reforçament muscular.Institucions que participen en el partenariat de l'EUPAP-Cat
CollaboradorsEUPAP-02.jpg (88 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.