Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Quim Torra es reuneix amb el sector de l'esport

07/04/2020

Catalunya

El president de la Generalitat s'ha reunit telemàticament amb bona part del sector esportiu de Catalunya

Ahir dilluns, 6 d'abril, el president de la Generalitat es va reunir per videoconferència amb bona part del sector de l'esport de Catalunya davant la situació de crisi que es viu, per poder disposar com més aviat millor d'un pla de “rescat” a partir de la suma d'esforços i pensant en un panorama a mitjà termini amb la represa de l'activitat amb el menor d'afectacions possible. Juntament amb Quim Torra, van intervenir la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, de part del Govern, i entre la vintena de convidats a la trobada virtual, el president de la UFEC, els presidents de la federacions catalanes de Natació i de Bàsquet, el president de la UCEC, un representant de l'esport universitari, i Pere Manuel com a president del COPLEFC, entre d'altres.

En el cas de Pere Manuel, va manifestar la seva solidaritat, en nom del Col·legi, amb totes les demandes d'ajuts i facilitats que es puguin aconseguir per al sector de l'activitat física i de l'esport des de tots els governs, tal com van anar explicitant els altres intervinents. Igualment va demanar donar resposta a la necessitat de la ciutadania d'una informació propera i que circuli amb facilitat, per a la qual cosa el Col·legi està facilitant tota la que té disponible a qui la demana i per tots els canals possibles. Va recordar les mesures que ha pres el Col·legi envers els seus membres, siguin col·legiats o associats, d'ajornament de pagament de quotes. I malgrat que des del Col·legi no s'ha fet un estudi d'impacte econòmic, va posar l'accent en l'afectació de totes les veus del sector, ja que impliquen professionals del COPLEFC. Finalment, Pere Manuel va voler remarcar dues qüestions així mateix importants, com són: la necessitat que qui lideri la sortida de la crisi sigui la Secretaria General de l'Esport, com a garant que acull tot el sector, i també, mirant al futur, que “tancar la crisi del coronavirus suposarà pràcticament obrir la porta de piscines i platges, és a dir, la situació dels socorristes”, davant de la qual va reclamar evitar la moratòria que es va produir l'any passat, una mesura que “es demostra inútil i que no agrada a ningú”.

Per la seva part, el president de la Generalitat, convocant de la reunió, va traslladar aquest missatge: “l'esport va ser un dels primers sectors afectats per la crisi del coronavirus i per això avui, quan m'he reunit amb els seus màxims representants, els he volgut transmetre un missatge d'ànim col·lectiu i escoltar les seves peticions. Gràcies a tots!”

Una mesa sectorial de l'esport de Catalunya

Entre les altres declaracions, la consellera Meritxell Budó va manifestar que la reunió telemàtica ha servit per “posar en valor la necessitat que el pla d'acció a mitjà i llarg termini permeti recuperar l'àmbit de l'esport de base, popular, escolar, és a dir, tot el que no és federat i que practica habitualment la nostra població”. Per bé que “també caldrà, òbviament, un pla per a tot l'esport federat”. I Gerard Figueras, en la seva intervenció com a secretari general de l'Esport va avançar que “per tal de poder elaborar conjuntament aquest pla d'impuls per a l'esport català, el Govern convocarà una mesa sectorial de l'esport de Catalunya per tal que tots els agents esportius del país puguin contribuir-hi amb la seves propostes”.

Cal recordar que fins ara, el Govern de la Generalitat, mitjançant la Secretaria General de l'Esport ha adoptat una sèrie de mesures extraordinàries per començar a donar resposta a l'impacte econòmic per la COVID-19 i l'aturada del sector. Concretament, la facilitació de les obligacions dels destinataris en la tramitació administrativa de les subvencions i, especialment, l'oferiment de liquiditat a les empreses i entitats esportives mitjançant una línia de finançament a través de l'Institut Català de Finances de 10 milions d'euros per a operacions entre 20.000 i 300.000 euros amb carència del primer any i amb un termini de retorn de cinc anys. Igualment, la línia d'avals del 80% de l'import de finançament mitjançant AVALIS i l'ICF, la possibilitat d'implementació de contractes programa i la declaració d'entitats col·laboradores de l'Administració de programes de subvencions de la SGEAF per garantir finançament estable. I en el cas dels esportistes directament, la pròrroga del programa ARC (d'Alt Rendiment Català).

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.