Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Pere Manuel diu al Govern: "Feu-nos confiança!"

El sector de l'activitat física i l'esport es va reunir ahir, 18 de novembre, amb el Govern per obrir el proper dia 23

En la reunió telemàtica d'ahir al vespre entre els membres de màxim nivell del Govern, com són ara mateix el vicepresident, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; la consellera de Salut, Alba Vergés, així com el secretari general de l'Esport i l'Activitat Física, Gerard Figueras, i el secretari general de Salut, Marc Ramentol, el sector esportiu en bloc, també amb els seus màxims representants, des del món federatiu, empresarial, d'esport escolar, dels professionals (COPLEFC) i del món municipal, van demanar l'obertura de l'activitat esportiva el pròxim dia 23 de novembre, arran del pla de desescalada que el Govern presentarà al PROCICAT perquè el consideri i l'aprovi avui mateix, dijous 19 de novembre.

En aquesta trobada sectorial prèvia a la reunió del PROCICAT, Pere Manuel, com a president del COPLEFC, va exposar el posicionament dels professionals.

La posició del COPLEFC

Pel caràcter explícit de la demanda, així com per donar a conèixer l'estat de la situació, reproduïm les paraules de Pere Manuel (col. 8570) com a president del COPLEFC en la reunió esmentada:

Bona nit a tothom. Des del més profund agraïment i des d'un seriós exercici d'empatia amb qui com a responsables han de prendre decisions, i amb el més absolut respecte, deixeu-me dir que tinc sensació d'un dejà vu. Aquesta reunió la vam tenir la setmana passada i pels preàmbuls que hem sentit del vicepresident i de la consellera de Salut, em temo que el final serà el mateix: ja us hem escoltat i li farem dir al PROCICAT que tot segueix igual. I per tant, el 23, les instal·lacions romandran tancades.

Permeteu-me que des del més absolut respecte, us demani que els que sou responsables en la cadena de decisió, ens feu confiança. Nosaltres, al sector, treballem amb el secretari general de l'Esport, que entenem que és la porta que ens fa arribar a vosaltres. Vam tenir una reunió amb la consellera Budó i el Dr. Ramentol i vam explicar exactament el mateix que hem explicat avui. ¿I avui heu de venir a dir-nos que ens voleu escoltar, quan hi ha una proposta de la SGEAF que hem consensuat tots i que hem manifestat que hi estem d'acord i que no sabem quin resultat tindrà?

Mireu, sisplau, feu-nos confiança! Feu-nos confiança i treballeu plegats! I en aquest camí, escolteu-nos. Escolteu-nos, perquè tot el que s'ha dit aquí és ben cert, i nosaltres ho treballem des d'aquesta confiança que l'esport no és un problema, sinó que és part de la solució.

Mireu, nosaltres representem els professionals qualificats del sector, i darrere de cada instal·lació tancada hi ha un professional, bé com a empresari, bé com a autònom, com a tècnic, com a entrenador... Alguns d'aquests estan perdent el negoci, els altres l'estabilitat laboral, i altres directament la feina. Però més enllà d'això, darrere de cada porta i darrere de cada professional hi ha la ciutadania, la ciutadania que està abocada a tenir una pràctica esportiva sense guiatge a l'aire lliure, en un entorn en què qualsevol firaire es presenta com a entrenador personal i li diu quines bajanades ha de fer. I a més, sense tot aquest protocol que sí té en una instal·lació esportiva. Això ens passa també amb les activitats extraescolars, i no sé què passarà amb les activitats d'esports d'hivern.

Deixeu-me, abans d'acabar, felicitar el CN Barcelona per l'anunci que li ha fet el publicista,  el creatiu. Si no l'heu vist, us convido a rescatar l'anunci del Club Natació Barcelona amb les vistes de la platja de la Barceloneta plenes de gom a gom fent-hi la gent de tot, i just gira la càmera i passa la tanca, on el CN Barcelona està sol!..., buit!...

Sisplau, l'esport és un servei essencial i per tot el que s'ha dit aquí aquesta nit, el 23 ha d'obrir. Gràcies.

Ara només cal esperar quina serà la decisió que sorgeixi del si del PROCICAT.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.