Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

"Mascarilla en EF, actividad física y deporte en tiempos de la COVID-19"

El Consejo COLEF organitza el seminari web obert a tots els interessats de l'Estat

L'ús de les màscares en la pràctica fisicoesportiva està suscitant gran controvèrsia en el sector. Després de la publicació del Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 en què s'establia l'ús obligatori de la mascareta, el mateix Ministeri de Sanitat va aclarir que entre les excepcions per exigir-la figurava l'esport, per la seva incompatibilitat amb l'activitat. Per això mateix, el dijous 17 de setembre, a les 16.30 h, ha organitzat un seminari web totalment de franc, que serà emès pels canals del Consejo COLEF  (Youtube, Facebook i Twitter). La sessió, impulsada pel Consejo COLEF, compta amb la col·laboració oficial del Consejo Superior de Deportes i l'Agencia Española para la Protección de la Salud en el Deporte (AEPSAD).

Educadors físics esportius de diversos àmbits hi exposaran la problemàtica, així com un jurista resoldrà dubtes relacionats amb la normativa i persones expertes en medicina i en recerca en parlaran des del punt de vista de la ciència. Tindrà una durada de 90 minuts. Aquesta serà l'estructura de continguts de la sessió.

-Bloc 1. LA PRÀCTICA. Es donaran a conèixer de primera mà què està succeint en diferents contextos pel que fa a l'ús de màscares, quins problemes s'estan generant i com s'estan adaptant docents d'EF, gestors d'instal·lacions i professionals de l'esport institucionalitzat de competició.

-Bloc 2. LA NORMATIVA. Des d'una perspectiva jurídica, una persona professional del dret resoldrà els dubtes que estan sorgint en relació amb la normativa, els protocols i l'afecció que pogués tenir tot això sobre la responsabilitat dels EFE.

 -Bloc 3. L'EVIDÈNCIA. Professionals de la medicina de diferents especialitats i un EFE especialista en fisiologia de l'exercici, totes persones amb competències en investigació, aportaran de primera mà el que hi diu la ciència.

Tal com informen des del mateix Consejo COLEF, aquesta acció s'acompanyarà d'un dossier, que es publicarà després de l'emissió del seminari web, en què es recollirà un resum de les intervencions de totes les persones expertes participants, així com la normativa publicada i diverses evidències científiques que poguessin ser d'interès professional.

Per visionar la sessió: enllaç.
TrobadaDigital-MascaretaCOVID19-02.jpg (78 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.