L'especialista en EF al segle XXI
Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

L'especialista en EF al segle XXI

04/05/2020

Educació Catalunya

El COPLEFC treballa per una conceptualització i un posicionament moderns de l'Educació Física en el marc educatiu

La societat està canviant i el futur serà diferent per als actuals estudiants. L'escola intenta adaptar-se per a reptes fins i tot no previstos. I des de l'Àrea d'Educació Física els professionals no poden quedar-ne marge. Per això cal debatre i arribar a concretar quines han de ser les dimensions de la intervenció educativa de l'Àrea d'Educació Física. En aquest context, el COPLEFC, mitjançant la Comissió d'Experts d'Educació ha creat i està endegant el projecte El paper de l'especialista en Educació Física al segle XXI, que pretén aconseguir el consens dels especialistes de tot el territori sobre el paper de l'Educació Física en el futur educatiu que s'acosta.

Es tracta, doncs, de reunir les reflexions dels agents involucrats a fi d'elaborar un document de consens sobre el posicionament de la nostra matèria dins del plantejament de l'educació a les escoles en el futur més immediat, que es pugui posteriorment traslladar a les autoritats educatives corresponents i als agents socials amb capacitat dispositiva.

Aquest és un projecte de col·laboració científica i institucional entre la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna i el COPLEFC, amb la direcció del Dr. Josep Solà Santesmasses (col. 5413) i en què es busca la participació del col·lectiu docent del nostre col·lectiu.

Més concretament, el projecte El paper de l'especialista en Educació Física al segle XXI es marca, com a objectius principals, de donar resposta a tres punts claus:

-El canvi d'època de la societat actual.

-La transformació radical de l'escola i els centres educatius.

-Les propostes, des de l'Educació Física, com a agents d'aquests canvis fent-ho de manera ràpida i proactiva.

Per facilitar la tasca, hi ha una presentació a càrrec del Dr. Albert Batalla (col. 4600), i tot seguit, el conjunt de la col·legiació, pot participar, amb avaluació de la situació personal i la capacitat d'efectuar les pròpies reflexions.

I per continuar endavant amb el projecte, el proper dijous 7 de maig, a les 16.00 h, es farà una sessió telemàtica amb el Dr. Albert Batalla i el Dr. Josep Solà, a la qual es podrà accedir amb inscripció prèvia.

Educacio-Especialista-sXXI-01.jpg (297 KB)