Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

Les Recomanacions del Consejo COLEF arriben a Europa

15/09/2020

Educació

El document, amb participació del COPLEFC, ha estat inclòs i divulgat entre els membres de l'HEPA Europe

La Xarxa Europea per a la Promoció de l'Activitat Física per a la Salut (HEPA Europe, en la denominació anglesa), va recollir el mes de juliol al seu butlletí, que difon entre els més de 280 membres de 39 estats, el document Recomanacions per a una Educació Física escolar segura i responsable davant la "nova normalitat". Sens dubte, tot un èxit en l'exposició de la realitat i les propostes que els educadors físics esportius efectuen a Espanya per al curs 2020-21 que en altres punts d'Europa ja ha començat i que aquí es va iniciar el 14 de setembre.

Algunes pinzellades sobre l'HEPA Europe

La inactivitat física i els estils de vida sedentaris s'han establert ja fa temps com a factors de risc per a malalties no transmissibles. La promoció de l'activitat física no sols requereix estratègies a nivell de població, sinó que també ha d'incloure enfocaments multisectorials, multidisciplinaris i culturals. La missió de la Xarxa Europea per a la Promoció de l'Activitat Física per a la Salut (HEPA Europe) és proporcionar, a través dels seus esdeveniments i grups de treball, un fòrum per a l'avenç de la recerca, la política i la pràctica HEPA per a millorar la salut i el benestar en l'àmbit europeu de l'OMS.

HEPA Europaeés una xarxa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS; World Health Organisation, WHO en la sigla en anglès) WHO/Europe, que es va establir el 2005 en la seva primera reunió, a Gerlev (Dinamarca). Les activitats d'HEPA Europe es basen en les declaracions polítiques de l'OMS i els documents corresponents de la Comissió Europea, i s'alineen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i el Pla d'Acció Global de l'OMS sobre Activitat Física 2018–2030.

A l'Estat espanyol, formen part d'HEPA Europe, entre d'altres, el Departament de Salut de la Generalitat, l'INEFC, la SGEAF, el Departament d'Esport i Salut de l'Agencia Española para la Protección de la Salud en el Deporte, així com diverses facultats universitàries (Blanquerna-URL, de les Illes Balears, Castella-la Mancha, León i Càceres).

Més informació sobre HEPA Europe: enllaç.
CAT - Recomanacions docents per a una EF escolar segura i responsable davant de la nova normalitat_page-0001.jpg (151 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.