La presidenta del Parlament de Catalunya va voler conèixer directament la realitat del sector
Ahir, 31 de maig, al Parlament es van reunir amb la presidenta de la institució, Laura Borràs, una bona representació de l'esport català, amb l'assistència de: Pere Sust, de l'Associació Catalana de Dirigents de l'Esport; Josep Campaña Oviedo (col. 11980), de l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals; Josep Viladot Voegeli (col. 10472), de Gestiona; Gerard Esteva, de la UFEC; Anna Pruna Grivé (col. 12511), d'Indescat; August Tarragó Sabat (col. 7780), de l'ADECAF, i Pere Manuel Gutiérrez (col. 8570), del COPLEFC. Una reunió que va servir per fer-li avinent, tal com era la seva voluntat, la situació del sector després de la pandèmia. Una reunió satisfactòria, també, per l'àmplia presència de professionals de l'activitat física i de l'esport, tal com reflecteix la condició de col·legiats, d'acord amb la consideració de transversalitat que el COPLEFC sempre ha expressat que té el col·lectiu.
Així, la trobada va permetre posar en la carpeta de la segona autoritat del país, qüestions que el sector en bloc ha anat demanant: el reconeixement de l'activitat física i l'esport com a activitat essencial, la petició d'una Conselleria (qüestió, però, que ja ha quedat clara que no serà amb la formació d'aquest nou Govern), així com l'1% del pressupost de la Generalitat i també la rebaixa de l'IVA que grava actualment l'esport i l'activitat física. Així mateix, els assistents van exposar com una sola veu davant la presidenta del Parlament poder disposar d'un pla de recuperació que faciliti la reactivació de les empreses, tan i tan afectades per les conseqüències en forma de tancaments i restriccions provocades per la COVID-19.
A més a més de sumar-se a aquestes qüestions, que d'altra banda estan en sintonia amb el document que el COPLEFC va lliurar abans de les eleccions als diversos partits polítics (vegeu el document), Pere Manuel va insistir una vegada més a la casa de la paraula, el debat i el diàleg que és el Parlament, en la denúncia de l'intrusisme, una veritable xacra en què suposats professionals campen al seu aire sense cap regulació ni formació oficial i que tampoc no paguen impostos, la qual cosa suposa una competència deslleial, amb conseqüències negatives en darrera instància per a la mateixa ciutadania.
Un altre aspecte que Pere Manuel va destacar és el que des del Col·legi es considera un plantejament erroni per a una ciutat plenament esportiva com és Barcelona, ja que el Pla de Patis per a les Escoles Públiques d'Infantil i Primària posa en perill la viabilitat de la pràctica de l'activitat física i esportiva d'infants i joves, com a conseqüència de la voluntat de transformació dels patis escolars espai d'activitat física i esportiva en horari lectiu i no lectiu en espais més "amables", on es preveu que es podran fer altres activitats impròpies.
Així mateix, ja més vinculat amb la seu parlamentària, un tema rellevant és el futur de la Llei de l'esport i de l'activitat física, que s'haurà d'acarar ja definitivament en aquesta legislatura.
Com a nota simbòlica, Pere Manuel va regalar a la presidenta, Laura Borràs, una mascareta estampada amb el logotip del COPLEFC, es podria entendre com a metàfora de la necessària protecció que necessita el sector davant de tants de reptes com hi ha.
Cal afegir que aquesta no és la primera vegada que el Col·legi es reuneix amb la Presidència del Parlament, però sí és la primera oportunitat en què l'audiència es produeix en el sentit invers, essent la presidenta qui demana la trobada amb agents del sector.