Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

La Gasol Foundation i el COPLEFC contra l'obesitat

El 4 de març, Dia Mundial de l'Obesitat, l'Educació Física se sumarà a les accions que promou la F. Gasol

El COPLEFC, en plena sintonia amb la Gasol Foundation, que lluita contra una pandèmia silenciada com és l'obesitat, dona suport a les accions que està impulsant mitjançant els centres educatius, amb la voluntat d'aconseguir que el moviment #PerLaSalutInfantil aplegui el màxim de sensibilització contra l'obesitat infantil i juvenil.

Tal com informen des de la Gasol Foundation, creada pels germans Pau i Marc Gasol, jugadors de bàsquet mundialment coneguts: "L'obesitat infantil és una pandèmia silenciosa que afecta tres de cada deu nens i nenes i adolescents a Espanya, i que té greus conseqüències a curt, mitjà i llarg termini, tant a nivell físic com psicològic i social. Des de la Gasol Foundation treballem perquè tots els nens i nenes tinguin l'oportunitat de créixer de manera saludable, a través de la recerca, programes innovadors de promoció d'hàbits saludables i accions de sensibilització".

El moviment de sensibilització, en aquest cas vol aconseguir que el màxim d'escoles, el mateix dia 4 de març, a les 4 de la tarda, facin un ball simbòlic simultani, una gran dansa col·lectiva de promoció dels hàbits de vida saludable. En el moviment també podran participar les famílies, en aquest cas mitjançant la cursa solidària virtual #KMSxLaSalutInfantil.
DiaMundialObesitat-00.png (172 KB)

Les raons per a la lluita

Segons l'estudi PASOS 2019 elaborat per la Gasol Foundation (del qual ja vam informar al seu moment), el sobrepès i l'obesitat infantil segueixen una tendència que s'ha accelerat les últimes dècades i que comporta greus conseqüències, tant a nivell físic com psicològic i social, i fins i tot econòmic.

Les prediccions apunten que l'any que ve la població infantil i adolescent a nivell mundial amb obesitat infantil superarà la que té insuficiència ponderal o pes per sota del que és saludable. Per aquest motiu, des del COPLEFC us animem a participar en aquesta iniciativa #PerLaSalutInfantil, en què la participació de centres educatius, famílies, menors i amplis sectors de la societat és més necessària que mai.

Una lluita lúdica i solidària

En el marc del Dia Mundial de l'Obesitat, es proposen tres activitats amb els centres educatius com a centre. Es tracta d'activitats amb un component lúdic i reflexiu, complementàries entre si. Concretament:

-L'elaboració d'un mural sobre hàbits saludables (a partir de plantilles facilitades per la Gasol Foundation).

-Les activitats de l'assignatura d'Educació Física que posin en valor els quatre pilars dels hàbits saludables: esport i activitat física, alimentació, son i benestar emocional, tot per mitjà del joc i el moviment.

-El ball simultani a les 4 de la tarda del dia 4 de març.

PARTICIPA-HI!


Totes les activitats proposades, aquí amb més detall.

Si vols que el teu centre se sumi al moviment #PerLaSalutInfantil, us hi podeu inscriure en aquest enllaç.

Si vols conèixer tots els detalls de l'activitat de la Gasol Foundation, visita el seu web.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.