Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

FBO i COPLEFC amplien col·laboració

23/11/2021

Educació Barcelona

El Col·legi, col·laborador de la Fundació Barcelona Olímpica, ara s'implica en el BCN Sport Film

El COPLEFC té entre els seus col·laboradors la Fundació Barcelona Olímpica, de la qual depèn la gestió del Museu Olímpic de l'Esport a l'emblemàtica  muntanya de Montjuïc. Aquesta relació es pot dir que va començar amb la pròpia posada en marxa del Museu i té com a objectiu donar-se visibilitat mútua i generar sinergies en aquelles oportunitats que puguin aparèixer. Una voluntat que ara es concreta en una nova línia, aprofitant l'avinentesa del BCN Sport Film. Per això el mes d'octubre passat Francesc Terrón i Cusí, com a director de la FBO, i Pere Manuel i Gutiérrez (col. 8570), president del COPLEFC, van signar el conveni específic per divulgar el certamen i promoure l'audiència entre els diversos col·lectius amb els quals té contacte directe el Col·legi.

El BCN Sport Film que ara arribarà a dotzena edició és el millor festival de cinema esportiu en un sentit ampli que es pot veure a casa nostra, el qual s'ha posat en marxa una vegada tancat el termini de presentació de films el 30 de setembre d'enguany.

El primer pas per anar escalfant l'interès ha vingut de l'SpotSport2022, per a vídeos d'una durada màxima de 20 segons, amb la millor  idea creativa i de realització coherent d'acord amb els objectius promocionals, ja que s'aprofita com  a element de divulgació de l'edició corresponent del BCN Sport Film. El guanyador d'aquesta edició, que rebrà el premi de 1.000 euros en la cerimònia d'obertura del BCN Sport Film, el 14 de febrer de 2022, escollit pel jurat és l'espot Barcelona de Masih Sharif, un especialista en creació de marca de llocs mitjançant el cinema i el turisme (pots llegir la notícia sencera aquí).

Pel que fa a produccions presentades al Festival, han estat més de tres mil, que el jurat de selecció compost per professionals vinculats al cinema, la cultura, l'esport i la televisió, ha revisat, entre documentals, curtmetratges de ficció i d'animació, així com produccions audiovisuals inèdites relacionades amb noms propis de l'esport.

Gràcies al BCN Sport Film, es pot constatar una vegada més que l'esport és un instrument que fomenta una societat més compromesa, mitjançant un ventall d'aspectes als quals s'enfronten molts esportistes: les barreres per estereotips, les relacions que es construeixen entre entrenadors i esportistes, les adversitats i dificultats que hi ha darrere de guerres o de països que discriminen per qüestions de gènere, les inseguretats i les decisions que es prenen en l'adolescència, el dopatge o la inclusivitat. Tot un seguit de produccions que generen reflexió i debat i que fomenten el respecte i la diversitat sigui per motiu de gènere, raça o edat.

Més enllà del premi que suposa el fet d'aconseguir materialitzar cadascuna de les produccions, la graella del BCN Sport Film Festival, que tindrà lloc del 14 al 20 de febrer de 2022, inclou finalment 85 produccions en la selecció oficial (tota la llista aquí).

El BCN Sport Film Festival té una xarxa de sales significativa especialment a la ciutat de Barcelona, començant pel mateix Museu Olímpic de l'Esport, així com els Cinemes Girona, el Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior  Colet, diversos centres cívics (El Sortidor, Cotxeres de Sants, Bon Pastor), als centres penitenciaris de Catalunya i també a l'Institut Francès de Barcelona.

El BCN Sport Film Festival és possible gràcies a l'organització de la Fundació Barcelona Olímpica i la Federation Internationale Cinema Television Sportifs, que han aplegat al voltant d'aquesta cita cultural i esportiva, a més de molts mitjans de comunicació, també altres col·laboradors de primera línia esportiva com la Fundació Barça, la UFEC, el Consell de l'Esport Escolar de Barcelona i el COPLEFC, juntament amb la Generalitat de Catalunya, l'Institut Français i el Catalunya Film Festival, l'Acadèmia del Cinema Català, Filmclub, Badalona Film Festival-Filmets i l'entitat Voluntaris 2000.

Tota la informació sobre el BCN Sport Film Festival, en aquest enllaç.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.