Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC proposa reunir-se amb diverses conselleries

31/08/2021

Amb l'inici del curs, el Col·legi demana de reunir-se amb els departaments d'Educació, Salut i Empresa

Amb l'inici de l'activitat després de les vacances, el COPLEFC farà arribar aquesta mateixa setmana la petició de reunir-se amb els consellers d'Educació, Josep González Cambray; de Salut, Josep M. Argimon, i d'Empresa i Treball, Roger Torrent. A més de la vinculació habitual amb el Departament de la Presidència, del qual depèn orgànicament la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física, amb la titular de la qual, Anna Caula, el COPLEFC ja es va trobar abans de l'estiu, des del Col·legi es volen intensificar les relacions amb aquests altres departaments que afecten igualment l'activitat del col·lectiu d'EFE, a més de ser àmbits en què des del Col·legi s'estan treballant una sèrie de projectes i iniciatives que necessiten la resposta i la col·laboració de la Generalitat.

Educació

ConsellerEducacio-JGonzalezCambray.jpg (191 KB)En el cas del Departament d'Educació, entre altres qüestions, des del COPLEFC es vol posar l'èmfasi en la participació pel que fa a un eventual canvi de les competències de la matèria d'Educació Física al currículum escolar. Així mateix, un projecte que des del nostre Col·legi ja està en fase prou avançada fa referència al paper de l'especialista en EF a l'escola del segle XXI. I una altra iniciativa en la qual es vol demanar una implicació més intensa del Departament fa referència al DEFC, perquè es converteixi en un projecte compartit i exitós i, per tant,  pugui esdevenir encara més una jornada divulgativa no solament entre la comunitat educativa, sinó per a tot el conjunt de la societat.

Salut

ConsellerSalut-Argimon.jpg (209 KB)No és cap novetat que el COPLEFC ja fa temps que acompanya treballs en l'àmbit de l'activitat física i la salut, i que fa campanyes divulgatives i de reconeixement professional en aquest terreny. Un sector en què la consciència d'interdisciplinarietat cada vegada ha d'anar prenent més rellevància, com ho demostra el pla pilot EUPAP a la demarcació de Lleida, o una activitat poc coneguda i de gran significació com és Osonament, en benefici de la salut física i mental dels malalts amb aquestes patologies. Així mateix, amb aquesta mateixa voluntat d'inclusió dels EFE, el COPLEFC ha endegat la campanya La Salut S'Entrena, precisament per donar-hi visibilitat i promoure'n el coneixement entre els col·lectius sanitaris i la ciutadania en general.

Empresa i Treball

ConsellerEmpresa-RTorrent.jpeg (284 KB)Aquest és un altre pilar de l'activitat del Col·legi, ja que és voluntat de la Junta donar suport al conjunt de col·legiats i associats que tenen una activitat per compte propi o d'altri en l'àmbit del fitnes i l'activitat física en general com a prestació de servei professional directe a la ciutadania. Un conjunt que ha patit molt la greu situació pels tancaments arran de la pandèmia, una afectació que encara no està superada. Aprofitant les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, el COPLEFC ja va elaborar un document de peticions als partits, en què una sèrie d'aquestes demandes eren de caràcter laboral i d'ajuda als professionals i també a la ciutadania. A aquest Departament, a més a més, es vol presentar el Segell de Qualitat del Sistema Esportiu Català, una eina que amb el suport d'aquest Departament podria adquirir encara més empenta i implantació, ja que està pensat especialment per una prestació de serveis excel·lents d'acord amb uns estàndards de qualitat que són garantia de bones pràctiques.

Per totes aquestes i variades raons, entre d'altres, el Col·legi demanarà de reunir-se amb els màxims responsables dels departaments respectius, unes trobades que sens dubte han d'ajudar a conscienciar també a l'Administració de la necessitat dels EFE com a professionals en aquests àmbits i, així mateix, evitar-hi l'intrusisme, una demanda que està subjacent en tota l'activitat del COPLEFC.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.