Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC incorpora la votació electrònica

21/02/2022

Catalunya

Eleccions a 5 vocalies de la Junta de Govern mitjançant votació presencial i telemàtica

D'acord amb el procediment que estableix el reglament electoral dels estatuts del Col·legi i com a culminació del procés possible, tal com ja vam informar (enllaç), avui es faran les eleccions per renovar cinc vocalies de la Junta de Govern, atès que hi ha més candidatures presentades i considerades fermes (en haver reunit els avals necessaris) que càrrecs disponibles. A aquest fet se suma una altra novetat que es farà efectiva per primera vegada, ja que per acord de Junta de Govern es va determinar la implantació de la votació per mitjà d'urna electrònica, ja sigui de manera telemàtica des de dispositius electrònics (tablet, telèfon mòbil, ordinador...) o bé presencialment a la seu del COPLEFC a Barcelona (carrer de Provença, 500, porta 4). En el primer cas, l'horari de votació és de 08.00 a 20.00 hores, mentre que presencialment l'horari és de 10.00 a 14.00 hores. El cens de col·legiats i col·legiades que hi poden prendre part suma electorat de 5.487 membres en total.

La votació electrònica

Si bé l'acord d'incorporar la votació electrònica ja es va proposar per a les anteriors eleccions a la Presidència, que es va renovar el 2020, l'única candidatura que s'hi va presentar no va permetre de posar-la en pràctica. Ara, amb la nova cita electoral, es du a terme mitjançant la plataforma Ékratos de vot electrònic amb tecnologia blockchain, que ofereix als processos consultius la màxima seguretat, traçabilitat, transparència, anonimat i immutabilitat, a més de complir estrictament la vigent LOPD/GDPR. Per fer-ho possible, tots els membres del COPLEFC inclosos al cens de qui es té constància correu electrònic, han rebut els darrers dies un missatge amb l'enllaç corresponent per accedir a la plataforma electoral.

La decisió d'adaptar el COPLEFC als nous temps digitals també en matèria electoral pretén facilitar la participació i així disposar d'una decisió tan àmplia com es pugui, i igualment aplicar la màxima transparència en la gestió del procés.

Candidatures

Les i els companys que opten a les cinc vocalies són, per ordre alfabètic, els següents:

-Abella Redondo, Jordi (col·legiat 9752)

-Bayer Alonso, Xavier (col·legiat 11795)

-Capdevila Vizcaíno, Raúl (col·legiat 11718 )

-Córdoba Lledó, Daniel (col·legiat 11591)

-Díaz Giralt, Núria (col·legiada 54543)

-Osorio Ruiz, Montserrat (col·legiada 52013)

-Teixidor Batlle, Clara (col·legiada 55376)

Els resultats

Un altre dels avantatges que ofereix la votació electrònica és la rapidesa en la disponibilitat dels resultats, gràcies al tractament informàtic que comporta. Uns resultats, però, que encara no seran definitius fins que no siguin validats per Junta de Govern i després d'haver resolt, si n'hi hagués, alguna impugnació, tal com estableix el procediment electoral que determinen els estatuts del Col·legi.
Eleccions2022-02-21-02.jpeg (100 KB) Eleccioins2022-02-21-03.jpeg (107 KB)
Elisabeth Boloix Ripoll (col. 4356) en el moment de votar electrònicament. A la dreta, l'urna electoral a la seu del Col·legi.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.