Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC encaixa amb el Departament d'Educació

10/07/2019

Educació Barcelona

El potencial de col·laboració amb el Departament d'Educació obre possibilitats en matèria de titulacions professionals

Dimarts, 9 de juliol, Pere Manuel, acompanyat de Carmen Ercilla, Elisabeth Boloix i Alèxia Pérez, es van entrevistar amb els directors generals del Departament d'Educació Josep Vallcorba, de Currículum i Personalització, i Josep Lluís Espinós, de Formació Professional Inicial i Ensenyament de Règim Especial. Malgrat el coneixement institucional mutu, les circumstàncies històriques de l'educació als centres públics no ha permès gaires oportunitats de col·laboració, una situació que des del COPLEFC es vol superar, atès el protagonisme d'Educació en la capacitat normativa en titulacions oficials, un aspecte en què el Col·legi té molt d'interès a participar i col·laborar.

La trobada, en un ambient de gran cordialitat, va servir per traslladar al Departament el desig d'actualitzar, incrementar i millorar les relacions existents fins ara, és a dir, d'aconseguir una vinculació més estreta i fluida. Per a la qual cosa, des del Col·legi es van exposar els diversos projectes que actualment hi ha damunt la taula, començant pel mateix Dia de l'Educació Física al Carrer (DEFC), la vinculació de l'Especialista en Educació Física amb l'escola del segle XXI i també el nou plantejament de la formació continuada mitjançant el COPLEFC Aula.

Amb tot, el president, Pere Manuel, no va estalviar un parell de qüestions que caldrà millorar, com són els títols d'accés a la Borsa d'Interins vigents actualment per suplir docents de l'assignatura d'Educació Física, en què altres titulacions al marge de les de CAFiE hi són possibles, com per exemple la de metge de l'esport. I així mateix, l'altre expedient al qual caldrà donar resposta fa referència a les denominades exempcions en la matèria d'Educació Física, anomenat més tècnicament com les situacions de reconeixement de l'assignatura d'Educació Física a l'ESO i al batxillerat amb alumnes de dedicació significativa o intensiva a l'esport, matèria sobre la qual el COPLEFC ja ha deixat per escrit i ha fet públic el seu posicionament.

Així mateix, en la conversa va sortir la problemàtica dels socorristes, tan candent aquest estiu, originada arran de l'aplicació del règim sancionador de la Llei 3/2008 i una improvisada moratòria aquest mes de juny.

La perspectiva del COPLEFC és que que no solament s'ha de veure la Secretaria General de l'Esport com l'únic company de viatge en matèria professional per al nostre col·lectiu, sinó que el Departament d'Educació ha de ser igualment l'altre col·laborador imprescindible. De fet, aquesta ja va ser una imatge que es va poder veure en la presentació del DEFC a Igualada el dia 26 de març passat, on el COPLEFC va aplegar, a més de l'Ajuntament i el seu alcalde, Marc Castells (amb motiu de ser Ciutat Europea de l'Esport 2019), el Departament d'Educació, representat per Aleix Gabarró, sub-director general d'Ordenació Curricular, i Oriol Marcè, sub-director general d'Activitats Esportives i Infraestructures de la Secretaria General de l'Esport. 
ReunioDeptEducacio-20190710-01.jpg (287 KB)

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.