Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El COPLEFC de Girona col·labora amb Pep Marí

El reconegut psicòleg presenta el llibre Equipos campeones, en un acte organitzat per la Delegació gironina

El dia 6 de novembre, davant d'un nombrós públic assistent, el conegut psicòleg, amb llarga experiència al món de l'esport, Pep Marí va presentar el seu tercer llibre de gestió de grups: Equipos campeones. L'acte va ser organitzat per la Delegació del COPLEFC a Girona i va gaudir de la presència d'Anna Caula, diputada al Parlament per ERC, l'actual entrenador de l'RCD Espanyol, Pablo Machín, el president i la vicepresidenta del COPLEFC, Pere Manuel i Carmen Ercilla, respectivament, entre altres cares conegudes, com entrenadors i entrenadores gironins i companys de la demarcació. En un marc medieval de gran relleu com és el Centre Cultural La Mercè, Pep Marí va presentar el seu nou text, després d'Aprender de los campeones (2013, que acumula 15 edicions) i Liderar equipos comprometidos (2017).

La sessió va posar en relleu el contingut del nou volum amb un enfocament dialogal entre autor i públic per facilitar una sessió formativa en què van anar sorgint les 10 regles de joc que diferencien els bons equips dels grans equips. A més dels comentaris corresponents de Pep Marí a les diverses nocions que va recollir del públic (prèviament repartides), una de les primeres conclusions va ser que "Un equip és un estat d'ànim", un estat d'ànim que cal que sigui compartit, és clar; que passa de la raó al cor, on les emocions tenen grans capacitats. Així mateix, Marí va remarcar amb molt d'èmfasi tres nivells d'actuació que els membres de qualsevol equip han d'aplicar: l'estadi de les instruccions, que han de ser expressades amb claredat i precisió pel responsable; l'estadi dels objectius, en què s'actua d'acord amb uns reptes coneguts, i, finalment, el darrer estadi dels valors, que els integrants d'un equip de futbol o d'una empresa, comparteixin uns valors prèviament definits, coneguts i que acabaran generant un estat d'ànim col·lectiu on tots seran u i cadascú serà una mica de tots. Aquestes van ser algunes de les claus que Pep Marí va proposar, amb un loquacitat poc acadèmica, molt directa i brillant que va mantenir l'auditori amb plena atenció.

Però volent tocar de peus a terra, també va acostar-se al seu equip en aquesta presentació: Coral Vila, entrenadora de l'equip de rugbi femení del GEiEG, i Ángel Vergara, psicòleg mànager de solucions de recursos humans a l'empresa Synergie, els quals van recordar, des de la seva pròpia experiència, que: el talent, el talent real dels membres dels equips, determina els estadis de treball a què es pot aspirar en un grup, malgrat que la situació òptima seria efectivament assolir el de valors compartits i amb els anteriors assumits i superats. Així mateix, l'anàlisi des de la realitat empresarial obliga a centrar l'activitat en el que s'anomena el "client intern", més enllà del rendiment i la satisfacció dels inversors o accionistes (si n'hi ha) de les organitzacions; en aquestes, cal cuidar allò que hi dona fruits, com ara la figura del psicòleg, i no s'ha d'eliminar.

Finalment,  l'acte va permetre un debat obert amb les preguntes formulades pel públic, després del qual l'autor, a més, es va endur una bossa amb valoracions i punts de vista dels assistents, contribució al coneixement que el propi Pep Marí va reclamar des del principi.

Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.