Logo COPLEFC INTRANET

Actualitat

El coordinador/a d'esports a Tossa ha de ser CAFiE

Els Serveis Jurídics del COPLEFC guanyen un nou cas en defensa de la professió

No és el primer cas, i dissortadament no serà l'últim (perquè continuaran produint-se'n), però el COPLEFC vetlla (vegeu Memòria 2020, pàg. 58) i vetllarà perquè si més no la professió sigui tinguda en compte i incorporada en les convocatòries de càrrecs públics, d'acord amb la legalitat vigent, fonamentada especialment en la Llei 3/2008, de l'exercici de les professions de l'esport a Catalunya. Gràcies a aquesta norma ja s'han guanyat alguns casos, se n'han pogut evitar d'altres mitjançant converses amb corporacions locals per resoldre situacions específiques, i també hi ha a hores d'ara una sentència del màxim òrgan jurídic a Catalunya, que és el Tribunal Superior de Justícia, del qual ja vam informar i que té una gran significació, per la capacitat de generar un efecte dòmino, com a referència jurídica bàsica per a nous casos que es produeixin, com aquest que ara s'ha resolt al Jutjat Contenciós Administratiu 2 de Girona, en el procediment abreujat 3/2020 i sentència 131/21, dictada a la mateixa ciutat de Girona el 3 de maig d'enguany.
Defensa-Tossa-01.jpg (166 KB) 

La Sentència també incorpora un valor remarcable en el sentit que atorga al Col·legi legitimació activa per poder actuar i recórrer convocatòries com l'esmentada en el cas de l'Ajuntament de Tossa en les bases i convocatòria per cobrir una plaça de coordinador/a d'esports, per la via de consolidació/estabilització.

I amb aquesta plena capacitat, després de vuit pàgines de feixuc llenguatge jurídic, el jutge sentència que tot el que signifiquin aquestes funcions...

Defensa-Tossa-03a.jpg (171 KB)
Defensa-Tossa-03b.jpg (88 KB)

... exigeixen una persona llicenciada o graduada en CAFiE.


Newsletter

Subscriu-te per estar al dia de totes les nostres novetats.